Προβολή της ταινίας “ Manaslu 8.163m ” στις 11/7, στο Άλσος Κηφισιάς στην εκδήλωση: Η ΚΗΦΙΣΙΑ πάει σινεμά

lifespeed.gr


Kατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

Η ταινία 43 λεπτών αναφέρεται στην πρώτη επιτυχημένη ελληνική ανάβαση στη 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου το Mount Manaslu 8.163m στα Ιμαλάια του Νεπάλ με σχοινοσυντρόφους τον Αντώνη Συκάρη και τον Γιώργο Μαρίνο. 

Η ανάβαση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ένας αληθινός άθλος γυρισμένο σε πραγματικές συνθήκες με τις αγωνίες αλλά και τα συναισθήματα των ανθρώπων που πλαισιώνουν το εγχείρημα αυτής της ανάβασης.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας οι Έλληνες ορειβάτες Αντώνης Συκάρης και Γιώργος Μαρίνος, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας, κατακτούν την 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου το Mount Manaslu 8.163m. Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου το οδοιπορικό τους για τα Ιμαλάια του Νεπάλ και έφθασαν μετά από 8 ημέρες στο base camp του βουνού.

Ο καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν και η υγεία τους άργησε να σταθεροποιηθεί ώστε λίγο έλειψε να «χαθεί» η κορυφή. Τελικά έφθασαν στην Κορυφή στις 28/9/2018 στις 6.00 το πρωί.

Ο Αντώνης Συκάρης μετά από αυτή την επιτυχία είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανέβει, σε διάστημα μόνο 17 μηνών,σε 3 κορφές πάνω από 8.000 μ. (από τις 14 του κόσμου):

  • Everest 8.848 m 

  • Kangchenjunga 8.586 m 

  • Manaslu 8.163 m 

      

Η ΚΗΦΙΣΙΑ πάει σινεμά.

Συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Γιάννης Γρηγοράκος, διευθυντής των εκδόσεων «Κηφισιά» και ο Κώστας Μαντάς, γνωστός άνθρωπος της τηλεόρασης, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Τα κείμενα και η παρουσίαση είναι της Κατερίνας Καράμπελα, ενώ υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι η Φλώρα Μυρσαλιώτου.

Παρασκευή 9/7 2021`

Βραδιές κινηματογράφου στον δροσερό χώρο του Άλσους Κηφισιάς «Δ. Ζωμόπουλος» με έναρξη προβολής 9.00 μ.μ.

Θα σας περιμένουμε από τις 8.30 μ.μ., όπου θα έχετε τη δυνατότητα να γνωριστείτε με τους συντελεστές και να μπορέσουμε να βρούμε θέσεις για όλους, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες που επιτάσσει η εποχή. Όλες οι προβολές είναι δωρεάν.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ανθοκομικής Γιώργο Παπαδόπουλο και τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου για τη σημαντική συμβολή τους στη δράση αυτή.

Το Άλσος Κηφισιάς είναι στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. σταθμός Κηφισιά (τέρμα).

Για κάθε πληροφορία

Κατερίνα Καράμπελα

τηλ. 6936500475

 

11.7.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online