ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ | ​ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΤΗΣΗ – AIRPLANE!

lifespeed.gr


Κ.Μ

 

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
 

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΤΗΣΗ – AIRPLANE!\

 

Comedy | K-8 | 1980 | USA | 88’

σκηνοθεσία: JimAbrahamsDavidZuckerJerryZucker

παίζουν:  Robert Hays, Julie Hagerty, Leslie Nielsen

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Λος Άντζελες προς το Σικάγο, μια σειρά από αναπάντεχα προβλήματα θα θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση επιβατών και πληρώματος. Η μοναδική ελπίδα βρίσκεται σε ένα βετεράνο πιλότο με ψυχολογικά τραύματα και ασταθή χαρακτήρα. Πρόκειται για μία ταινία παρωδία, που επικεντρώνεται στις ταινίες καταστροφής, και συγκεκριμένα, στην ταινία του 1957, «Zero Hour!», καθώς επίσης έχει εντάξει στοιχεία κι από την ταινία του 1974, «Airport 1975».

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ευφυΐα  της ταινίας και η «μέτα-σουρελιστική» της διάθεση είναι αδύνατον να καταγραφούν επακριβώς σε μερικές γραμμές. Οι καρτουνίστικες στιγμές, τα slapstick στοιχεία και οι εξαιρετικές, deadpan ερμηνείες των ηθοποιών διαδέχονται η μία την άλλη μετατρέποντας τον θεατή σε κυνηγό της πιο αστείας σκηνής, αφού τα ξεκαρδιστικά ενσταντανέ εναλλάσσονται με συχνότητα δευτερολέπτων.

Στην ταινία υπάρχει η πρωτιά του πρώτου post-credits στιγμιότυπου στην ιστορία του σινεμά, ξεκίνησε τη δική της σχολή και θεωρείται μία από τις ομόφωνα πιο αναγνωρισμένες κωμωδίες όλων των εποχών. Μεταξύ πολλών διακρίσεων ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητές της για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

 

Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)

Ώρα: 21:30
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18
 
#kalamatacinema
 
 
11.7.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online