Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόμπερτ Όλτμαν «M*A*S*H» 26 Αυγούστου από την ODEON.

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

Μία από τις διασημότερες παραγωγές του αμερικάνικου κινηματογράφου της δεκαετίας του '70 με την υπογραφή του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

 

Πρωταγωνιστούν οι Ντόναλντ Σάδερλαντ και Έλιοτ Γκουλντ.

 

Η ταινία έχει βραβευτεί με Χρυσό Φοίνικα και Χρυσή Σφαίρα ενώ ο σεναριογράφος της Ρινγκ Λάρντνερ Τζ. κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

 

Μία ομάδα χειρούργων υπηρετεί σε ένα κινητό νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή φρίκη που αντιμετωπίζουν, σύντομα υιοθετούν ένα «διαφορετικό» τρόπο ζωής και μεταλλάσσουν την θητεία τους σε μία ανεπανάληπτη σουρεαλιστική περιπέτεια. Μπροστά στην παράνοια του πολέμου, οι ήρωες της ταινίας χρησιμοποιούν το καθαρό χιούμορ τους ως το μοναδικό τους όπλο και ανακαλύπτουν πως ακόμα και στις χειρότερες καταστάσεις υπάρχει χώρος για ένα χαμόγελο.

Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα, Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, η ανατρεπτική αυτή αντιπολεμική μαύρη κωμωδία του Ρόμπερτ Όλτμαν αποτελεί μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές αμερικάνικες ταινίες του κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70 και καθηλώνει μέχρι και σήμερα το κοινό με το πνευματώδες μαύρο χιούμορ της

Η ταινία«M*A*S*H» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους
από 26 Αυγούστου σε διανομή της ODEON.

 

24.8.2021

Τελευταία άρθρα από τον/την Αριστέα Κοντόζογλου