Προβολή του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ν. Καρακάση (Εξόριστος Falah Ghati ) στα πλαίσια του διαγωνιστικού τμήματος του WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST ή 4ο Διεθνές Φεστιβάλ της Ηπείρου στην Αθήνα

lifespeed.gr


Καίτη Λεκάκου

 

 

 

 

Ένα συγκλονιστικό και πιο επίκαιρο από ποτέ οδοιπορικό στην καλλιτεχνική και πολιτική πορεία του διεθνώς γνωστού Ιρακινού ζωγράφου Φάλαχ Γκάντι .

Ο Φάλαχ Γκάντι εξόριστος τριάντα χρόνια από τη χώρα του γυρίζει στον κόσμο και με το ζωγραφικό του έργο περιγράφει τη μνήμη του πολέμου και την άγρια λεηλασία που υπέστη ο τόπος καταγωγής του.  Συγκλονίζεται βαθιά από την Ελλάδα και την Ελληνική ψυχή και βρίσκει σε αυτήν μια πραγματική αγκαλιά και μια νέα χώρα. Καταπονημένος από την πολιτική περιπέτεια της εξορίας αλλά και του βασανισμού του στη χώρα του γίνεται πολιτικός πρόσφυγας.Το έργο του γίνεται γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον κόσμο και το κατεστραμμένο Ιράκ, αναβιώνοντας τη μνήμη της άλλοτε ένδοξης Βαγδάτης. Ταυτόχρονα γίνεται προφητικό για όσα συμβαίνουν τώρα με κέντρο πάλι τη Μεσοποταμία, που ο φυσικός πλούτος της έφερε τόση δυστυχία στους κατοίκους της. Οι πρόσφυγες λεηλατημένοι δεν μπορούν να ξαναβρούν τη θέση τους στον κόσμο.

 

Ο Falah Ghati γεννήθηκε στην Βαγδάτη και αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών. Στην ηλικία των 11 χρόνων παίρνει το α΄ βραβείο σε διεθνή έκθεση για παιδιά στην πόλη Skanker των Ινδιών. Το έργο του έχει παρουσιαστεί συνολικά σε 25 χώρες, Αραβικές και άλλες. Τα τελευταία χρόνια ο Falah Ghati μένει μόνιμα στην Αγγλία. Παρατηρώντας τον χρωματικό καταιγισμό που συναρπάζει το βλέμμα, αναρωτιέσαι, πως συνδυάζεται αυτή η θλίψη με τα τόσα χρώματα του πάθους που κατακλύζουν τα έργα του, όποιο και αν είναι το θέμα τους . Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, ζωγράφο της ζωής και της ομορφιάς της. «Πίνουμε την θλίψη μας σταγόνα, σταγόνα και καιγόμαστε στην αγάπη μας, για την ζωή, τον έρωτα, τους ανθρώπους. Όταν ξεκίνησα να ζωγραφίζω τότε βρήκα τον εαυτό μου και τότε άρχισα να νιώθω τους άλλους, όχι εμένα, αλλά τους άλλους».

 

20ασ2.jpg

 

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου - Ώρα έναρξης 21:20

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Τηλ.: 2108640054, 2108220008

                                                                  

Οργάνωση Παραγωγής Βασιλική Κάππα
Σενάριο Σκηνοθεσία Μοντάζ  Χρήστος Ν. Καρακάσης
Βοηθός παραγωγής Μαρία Κάππα

Make up  Artist Ελένη Καρακάση
Βοηθός Σκηνοθέτη – Ηχοληψία Νίκος Ψαλτάκης
Μουσική Σύνθεση Βασιλική Κάππα
Φωτογραφία Χρήστος Ν. Καρακάσης George Devon

Συμπληρωματικές λήψεις Διονύσης Δήμας

45min DCP

 

Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα 

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

19.9.2021

Περισσότερες Φωτογραφίες

View the embedded image gallery online at:
https://lifespeed.gr/art/cinema/item/21798-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-falah-ghati-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-west-side-mountains-doc-fest-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-4%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIdd67b5d305a

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online