Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 01:28

“Χειρόφρενο” στην “Ελληνοφρένεια” από τον Alpha

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
lifespeed.gr


Η εκπομπή ξεπέρασε τη “γραμμή” του καναλιού 

 

 

 

“Διαζύγιο” από τη σάτιρα παίρνει ο Alpha. Η περσινή τοποθέτηση του Λάκη Λαζόπουλου για την διαδικασία αδειοδότησης είχε αποτέλεσμα την έξοδο του δημιουργού από το σταθμό και τη διακοπή των εκπομπών “Αλ Τσαντίρι Νιουζ”.  Η σημερινή (20.12) απόφαση της διοίκησης του σταθμού, να μπει τέλος στην  “Ελληνοφρένεια” μετά από 4 1/2 χρόνια συνεργασίας, επιβεβαιώνει τη στροφή του  Alpha. Τριανταπέντε άνθρωποι που εργάζονταν για την  παραγωγή της εκπομπής, είναι πλέον χωρίς εργασία.

Η επίσημη δικαιολογία για την απόφαση “διακοπής” της εκπομπής είναι η “χαμηλή τηλεθέαση”. Όλοι όμως γνώριζαν πως η εκπομπή μεταδιδόταν έτσι ώστε ο σταθμός να εμφανίζεται πιο πλουραλιστικός.   Η “Ελληνοφρένεια” είναι μια κατηγορία εκπομπής από μόνη της, δεν είναι ούτε μυθοπλασία, ούτε ενημερωτική επομπή. Ο κύκλος όμως των συνεντεύξεων που ξεκίνησε η εκπομπή πριν  πέσει το …”μαχαίρι” της διοίκησης, με τις ερωτήσεις του Τσολιά,  προς τους πολιτικούς φανέρωσε τη “γύμνια” ορισμένων εκ των προσκεκλημένων και της αδυναμίας και των ίδιων των δημοσιογράφων να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.

Η εκπομπή ξεπέρασε τη “γραμμή” του καναλιού και η διοίκηση αντέδρασε αποφασίζοντας τη διακοπή της. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η προσέγγιση της ΕΡΤ στους συντελεστές της “Ελληνοφρένειας” για άμεση τηλεπτική συνεργασία με εξασφάλιση της ανεξαρτησίας τους. Όσο σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, βάζοντας διαρκώς όρια και εμπόδια, το να μπορεί να κάνει η “Ελληνοφρένεια” σάτιρα στην κυβέρνηση από την ΕΡΤ1 δεν φαντάζει πλέον κάτι το εξωφρενικό.

typologies

Διαβάστηκε 14868 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online