ΤΟ «ΑΙΝΙΓΜΑ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ....

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«ΑΙΝΙΓΜΑ»

 

Συντελεστές

 

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντούσιας &  Άρης Φατούρος
Μουσική Σύνθεση– Σχεδιασμός Ήχου:  Μάριος Αριστόπουλος
Φωνητικά:  Άννα ΛινάρδουΤάσος Αποστόλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση- Αnimation- Μοντάζ: Αντώνης Ντούσιας
Βοηθός Αnimator:  Νάντια Ζερβάκου
Μιξάξ:  Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός / Steficon
Δημιουργικός παραγωγός:  Άρης Φατούρος
Συμπαραγωγοί:  Χρήστος ΓαρταγάνηςΠάνος Μπίσδας / Authorwave,
                            Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης /  t-shOrt

Εκτελεστικός παραγωγός:  Μαρία Κοντογιάννη

Συντονισμός μάρκετινγκ και προώθησης: Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Με την οικονομική ενίσχυση: ΕΡΤ, ΕΚΚ

Με την ευγενική υποστήριξη: Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

Με τη χορηγία: Πλαίσιο, Aegean Airlines

Με την αιγίδα: Συμμαχία για την Ελλάδα

 

Το δεκάλεπτο, στερεοσκοπικό «ΑΙΝΙΓΜΑ» επιλέχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ animation της Χιροσίμα, που θα διεξαχθεί από 22 έως 27 Αυγούστου 2018.

Το φεστιβάλ της μαρτυρικής πόλης είναι ο σημαντικότερος διεθνής διαγωνισμός ταινιών animation στην Ασία και το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ του είδους, μετά το αντίστοιχο του Ανσύ στην Γαλλία (όπου επίσης διαγωνίστηκε το ΑΙΝΙΓΜΑ, το 2017). Ιδρύθηκε το 1985, με αφορμή την 40η επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αναδείχθηκε σε κορυφαίο event για το χώρο της ταινίας εμψύχωσης, παρουσιάζοντας ανά διετία την αφρόκρεμα της παγκόσμιας παραγωγής. Διευθύνεται από την Σαγιόκο Κινοσίτα, αντιπρόεδρο της ASIFA (διεθνούς ομοσπονδίας animation).  Για τον φετινό διαγωνισμό οι αιτήσεις ταινιών μικρού μήκους ανήλθαν σε 2.884 (επιλέχθηκαν τελικά 75, με το ΑΙΝΙΓΜΑ να αποτελεί την μοναδική ελληνική συμμετοχή).

H ταινία των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου, μια παραγωγή της Steficon του Μιχάλη Σαραντινού,  αφού παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στη Δράμα το 2016, διανύει μια εξαιρετικά επιτυχημένη και μακρά διαδρομή στις οθόνες  του εξωτερικού, από τη διεθνή της πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Ανσύ, τον Ιούνιο του 2017 έως και σήμερα. Ήδη, έχει συμμετάσχει ή έχει επιλεγεί σε 54 διεθνή φεστιβάλ, animation, μικρού μήκους, μεγάλου και μικρού μήκους.  Στο τέλος του δελτίου τύπου παρατίθεται αναλυτική λίστα συμμετοχών και βραβεύσεων.

Η επιτυχία της ταινίας (που παίρνει τη σκυτάλη από την αξιοθαύμαστη διεθνή πορεία του δεκάλεπτου animation «Δείπνο για λίγους» του Νάσου Βακάλη, παραγωγής 2015), έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική του ελληνικού animation σε διεθνές επίπεδο και γενικότερα την αξιοσημείωτη θέση της ελληνικής μικρής ταινίας παγκοσμίως.

Το ταξίδι της ταινίας στο εξωτερικό και την Ελλάδα, προβλέπεται να συνεχιστεί και το 2019 (ασυνήθιστο γεγονός μέσα στην πληθώρα υπερπροσφοράς διεθνών τίτλων, κυρίως από χώρες με πολλαπλάσιους παραγωγικούς προϋπολογισμούς), καθώς, εκτός  από τα διεθνή φεστιβάλ, το φιλμ αγοράστηκε από Ισπανική πλατφόρμα VOD, ενώ γίνονται συζητήσεις και με άλλους διεθνείς αγοραστές. Στην Ελλάδα, ευτύχησε να φιλοξενηθεί σε δεκάδες κινηματογραφικές αίθουσες, συνοδεύοντας την επιτυχημένη μεγάλου μήκους animation ταινία «Loving Vincent». Αυτόν τον καιρό προβάλλεται από την ΕΡΤ (ζώνη «μικροφίλμ»). Επίσης, σχεδιάζονται νέες δράσεις παρουσίασης του έργου, στις κινηματογραφικές αίθουσες και κυρίως στο εικαστικό δίκτυο.

Το ΑΙΝΙΓΜΑ, είναι εμπνευσμένο από το έργο του υπερρεαλιστή ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων.  

Διακρίσεις

 

Βραβεία

 

2016 Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας – Βραβείο Καλύτερου animation

2016 Ελληνικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας – Εύφημος Μνεία Εικαστικής και Τεχνικής επίτευξης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 15:56

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online