Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ -- MUSEO από 8 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Μαίρη Κεφαλά

Μαίρη Κεφαλά

 

 

 

 

 

 

Αργυρή Άρκτος Καλύτερου Σεναρίου

68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Βραβείο Σκηνοθεσίας Της Πόλης Των Αθηνών

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

ΕΙΔΟΣ : Αστυνομικό

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 126’

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Μεξικό

Σκηνοθεσία:

Μία ταινία του Αλόνσο Ρουιθπαλάθιος

του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη του “ G U E R O S ”

Με τους:

Gael Garcia Bernal, Leonardo Ortizgris, Alfredo Castro, Simon Russell Beale

Περίληψη :

Σχεδόν 30χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν δεν λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Αντιθέτως είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City, μια μεξικανική εκδοχή Αμερικάνικου προάστειου.

Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη ληστεία αρχαιοτήτων στην Μεξικανική ιστορία.

Αφήνοντας για λίγο τα οικογενειακά παραδοσιακά δείπνα και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ασφάλειας λόγω Χριστουγέννων, εισβάλουν λαθραία στο εμβληματικό Εθνικό Ανθρωπολογικό μουσείο και αφαιρούν τα πιο πολύτιμα κομμάτια, μπλέκοντας σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει για πάντα την ζωή τους.

Η σπουδαιότητα και η σημασία της λείας τους ξεπερνάει τα όρια της αντίληψης των ερασιτεχνών ληστών και την επόμενη μέρα όταν θα είναι πλέον αργά θα συνειδητοποιήσουν το αντίκτυπο της πράξης τους. Ξεκινάνε ένα ταξίδι μέχρι το Ακαπούλκο για να ανακαλύψουν ότι κανείς δεν τολμά να αγοράσει τα κλεμμένα αντικείμενα.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα η ταινία περιγράφει μια διδακτική ιστορία με σαρκασμό, υπογραμμίζοντας το παλιό ρητό που λέει ότι δεν εκτιμάς αυτό που έχεις παρά μόνο όταν το χάσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 23:47

Video

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαίρη Κεφαλά