Dodo

Dodo

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας
Σενάριο: Πάνος Χ. Κούτρας

Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαριέλλα Σαββίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Πολύδωρος Βογιατζής, Τζεφ Μοντάνα, Κρις Ραντάνοφ, Άννα Τζορτζίκια, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Αχμάντ Κοντάρ & Τζομάνα Αλχασάν

Ένα παράξενο πουλί που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από χιλιάδες χρόνια, θα κάνει ανέλπιστα την εμφάνισή του στην Αθήνα, μέσα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.
Η αντίστροφη μέτρηση για την χρεοκοπία έχει αρχίσει και μέσα στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τον γάμο της κόρης τους, τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.
Βρισκόμαστε στην καρδιά των προετοιμασιών για τον γάμο της μοναχοκόρης με έναν πλούσιο κληρονόμο, μια στρατηγική απόφαση που ίσως να αποτελέσει μια σανίδα οικονομικής σωτηρίας για την μεγαλοαστή οικογένεια καθώς και οι δυο γονείς θέλουν το καλό της θυγατέρας τους αλλά οι λάθος επιλογές τους, είχαν σαν αποτέλεσμα να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.
Στην απομονωμένη βίλα ζει η Μαριέλλα (Σμαράγδα Καρύδη) μια πρώην τηλεοπτική σταρ, με τον άντρα της, τον Παύλο Καρακώστα (Άκης Σακελλαρίου). Μαζί τους, η απρόθυμη νύφη, η Σοφία (Νατάσα Εξηνταβελώνη) που βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Μέσα στις έντονα μελοδραματικές, εξωφρενικά αστείες και απρόοπτες εξελίξεις των ημερών, το άκακο, χαριτωμένο και φοβισμένο Ντόντο θα νιώσει παγιδευμένο στα καμώματα των ανθρώπων γύρω του και θα καθορίσει τις εξελίξεις.
Ο συνέταιρος του συζύγου που έχει τη δική του ατζέντα, η wedding planner που διαχειρίζεται το χάος, οι δυο πρόσφυγες στη σωτηρία των οποίων η Μαριέλλα προσπαθεί να βρει ένα σκοπό ζωής και οι δεκάδες εργάτες που δουλεύουν στο κτήμα για το γαμήλιο πάρτι, αποτελούν ένα πλήθος ετερόκλητων χαρακτήρων όλων των ηλικιών, φυλών και κοινωνικών τάξεων, όπου ο καθένας θα παίξει το δικό του ρόλο σε όσα ακολουθήσουν.
Οι δεκατέσσερις διαφορετικοί και αταίριαστοι μεταξύ τους χαρακτήρες, δημιουργούν μια παράδοξη οικογένεια και έρχονται αντιμέτωποι με ανοιχτούς λογαριασμούς, λάθη, προδοσίες του παρελθόντος και ένστικτα που ενεργοποιούνται αναπάντεχα μπροστά στον πανικό. Στην πορεία, και με την ανέλπιστη βοήθεια του Ντόντο, θα μπλέξουν σε ένα κουβάρι αποκαλύψεων, σε μια αιχμηρή κωμωδία καταστάσεων όπου οι σχέσεις θα δοκιμαστούν στο έπακρο και θα αλλάξουν μια για πάντα οι ισορροπίες.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 135′

Έτος παραγωγής: 2022

Χώρα παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο

11.11.2022