Emajinarium |Σε μια ωδή για τον πλανήτη καλεσμένη με νέα της έργα η Ελληνίδα διεθνούς φήμης συνθέτρια Μαρία Κοτρότσου

Στο εμβληματικό κτίριο «La Seine Musicale », ένα υπερσύγχρονο κέντρο μουσικής και παραστατικών τεχνών που βρίσκεται στο Île Seguin, ένα νησί στον ποταμό Σηκουάνα, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, το Σάββατο, 4 Μαρτίου και ώρα 20:30, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ωδή για τον πλανήτη Γη. 

Ανάμεσα τους καλεσμένη είναι και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια – πιανίστρια, Μαρία Κοτρότσου που συνεχίζει τη διεθνή της πορεία, μετά τη μία και μοναδική συναυλία που έδωσε πρόσφατα στην Ελλάδα, στο κατάμεστο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Θα ερμηνεύσει στο πιάνο καινούρια της έργα με τη συνοδεία χορευτών επί σκηνής. 

Η συναυλία αποτελεί μέρος του μεγάλου project «Emajinarium – Concert for the Planet» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και του βασιλιά του Μαρόκου. 

To project «Emajinarium» είναι ουσιαστικά μια έκκληση προς όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν για να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν τα οικοσυστήματα προς το συμφέρον της φύσης και των ανθρώπων. Αυτή η συναυλία στοχεύει να συγκεντρώσει κεφάλαια για τη φύτευση περισσότερων από 100.000 δέντρων στην Κένυα.

Συγκεντρώνοντας διεθνείς καλλιτέχνες, το Emajinarium – Concert for the Planet, είναι μια συναυλία της οποίας η μουσική απεικονίζει ποιητικά τις περιπέτειες του μικρού αγοριού Aedan και του υπέροχου αιλουροειδούς Odeon. Η φιλία τους θα τους επιτρέψει να αντισταθούν στον τεράστιο φυσικό κατακλυσμό Furacan που πέφτει στη Γη των Ονείρων.

Οι διεθνείς εμφανίσεις της Μαρίας Κοτρότσου συνεχίζονται με συναυλίες της σε Ευρώπη και Αμερική. 

Λίγα λόγια για τη Μαρία Κοτρότσου

Η Μαρία Κοτρότσου ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Γράφει ορχηστρική, νεοκλασική, ηλεκτρονική, New Age μουσική, μουσική κινηματογράφου κι έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές που έχουν ερμηνεύσει τη μουσική της. 

Γοητευμένη με την μουσική, από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005 παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής, όπου και παίρνει το πτυχίο της.

Φεύγει για το Παρίσι και συνεχίζει ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική στην École Normale de Musique του Παρισιού, ενώ παράλληλα σπουδάζει και μουσική σύνθεση. 

Σε όλες τις μέχρι τώρα συναυλίες της, οι αίθουσες είναι sold out με κοινό κάθε ηλικίας, λόγω της πολύπλευρης μουσικής της, κοινό που μένει γοητευμένο από την καταπληκτική δεξιοτεχνία και την συγκίνηση που προκαλεί η μουσικότητα των έργων της. 

Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στην Γαλλία, την Κίνα, καθώς και για παραστάσεις στην Αμερική.

Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά σε Γαλλία, Αμερική κι Ελλάδα καθώς και στο CNN, το οποίο της έκανε αποκλειστικό αφιέρωμα.

Έχει δεχτεί συγχαρητήρια από τον Charles Aznavour, την Νάνα Μούσχουρη (η οποία έγραψε κάποια λόγια στο άλμπουμ « Silence » της Μαρίας), τον Jack Lang, τον Robert Hossein, κά. 

28.2.2023

Τελευταία Άρθρα

Πολιτικό

ΜέΡΑ 25 : Κάλεσμα για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το δικαίωμα στη Στέγη. Στα πλαίσια του τριημέρου πανευρωπαϊκών δράσεων για το δικαίωμα στη στέγη, που οργανώνεται εδώ και χρόνια από τον European Action Coalition for the Right to Housing and to the City, τη φετεινή χρονιά επιλέξαμε να κάνουμε την κινητοποίηση στον Άρειο Πάγο. Οι λόγοι της επιλογής αυτής είναι κατανοητοί. Η δράση μας αυτή πέρα από τη διαμαρτυρία για την κατοχύρωση, από τον Άρειο Πάγο, της “νομιμότητας” των funds να υφαρπάζουν την περιουσία μας θα περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό δρώμενο σχετικό με το θέμα της κινητοποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια, η συμμετοχή σας θα δυναμώσει τη φωνή όλων μας για να σταματήσει η βαρβαρότητα των πλειστηριασμών και των εξώσεων, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση, να πάψει η λεηλασία της ζωής μας. Ημέρα κινητοποίησης: Τετάρτη 29/3 ώρα 18.00 Τόπος: Άρειος Πάγος (Λεωφ. Αλεξάνδρας).Κινητοποίηση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσεων για το δικαίωμα στη Στέγη