Ο Παναθηναϊκός AKTOR γνώρισε την ήττα από τη Fenerbahce Beko Istanbul (82-76) στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της EuroLeague. Πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού ήταν ο Τσεντί Οσμάν με 22 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε καλά στην άμυνα, πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, αλλά η Fenerbahce Beko Istanbul απάντησε γρήγορα με μαζεμένα εύστοχα περιφερειακά σουτ πάνω σε άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρει το πάνω χέρι (13-5 στο 5′). Το τριφύλλι βρέθηκε στο -10 (22-12) λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου και λίγο αργότερα στο -13 (31-18 στο 13′). Σταδιακά όμως ήρθε η ανάκαμψη. Η άμυνα ανέβασε την έντασή της, οι περιφερειακοί του τριφυλλιού τελείωσαν τις προσωπικές φάσεις που πήραν και η διαφορά έπεσε στους πέντε πόντους (38-33) στο ημίχρονο, χάρη σε buzzer beater του Κέντρικ Ναν.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός AKTOR πλησίασε ακόμη περισσότερο. Για την ακρίβεια έφτασε ως το -1 (45-44) στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ένα δεκάλεπτο που όμως βρήκε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να το κλείνει στο -7 (55-48).
Στην τελευταία περίοδο, η Fenerbahce Beko Istanbul διατήρησε το προβάδισμα, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να παλεύει σε κάθε κατοχή, αλλά να μην μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση (67-56 στο 35′). Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε εν τέλει, με τον τριφύλλι να γνωρίζει την ήττα στον πρώτο ημιτελικό του Final Four στο Άμπου Ντάμπι.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-14, 38-33, 55-48, 82-76.
FENERBAHCE BEKO ISTANBUL (Γιασικεβίτσιους): ΜακΚόλουμ 13 (3), Μπάλντγουιν 10, Μέλι 9 (1), Σανλί, Χέιζ – Ντέιβις 7 (1), Μπιμπέροβιτς 15 (3), Χολ 18 (4), Πιερ 2, Γκούντουριτς 3 (1), Κόλσον 3 (1), Μπιρτς 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας 2, Οσμάν 22 (3), Παπαπέτρου, Γκραντ 15 (3), Ναν 19, Λεσόρ 7, Γκέιμπριελ 4, Ερνανγκόμεθ 5 (1), Μήτογλου, Γιουρτσεβέν 2.
Αταμάν: «Η Fenerbahce Beko Istanbul άξιζε τη νίκη»
Ο Εργκίν Αταμάν συνεχάρη τη Fenerbahce Beko Istanbul μετά από την επικράτηση της τουρκικής ομάδας στον ημιτελικό του Final Four στο Άμπου Ντάμπι.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ τη Fenerbahce Beko Istanbul, άξιζαν τη νίκη, έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Ειδικά στην άμυνα, δεν βρήκαμε λύσεις, ειδικά στις αλλαγές στο man to man. Κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο μέρος θέλαμε να επιστρέψουμε στο ματς. Χάσαμε τον Κέντρικ Ναν με πέντε φάουλ και δεν αξιοποιήσαμε σωστά τις ευκαιρίες μας. Κάναμε λάθη στο ένας εναντίον ενός, ειδικά ο ΜακΚόλουμ έκανε μεγάλο ματς, εκείνοι νίκησαν τους περιφερειακούς μας παίκτες και πήραν την πρόκριση. Συγχαρητήρια στη Fenerbahce Beko Istanbul.
Δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε, οι περιφερειακοί μας παίκτες προσπάθησαν να επιτεθούν όμως βρήκαν καλή άμυνα και δεν κατάφεραν να έχουν τα σουτ που ήθελαν. Στο τέλος βάλαμε τον Ματίας και από εκεί βρήκαμε κάποιους πόντους».
Σε ερώτηση για την επιστροφή του Ματίας Λεσόρ στην δράση μετά από πέντε μήνες, απάντησε: «Έβαλα τον Ματίας παρόλο που δεν έπαιξε στους τελευταίους πέντε μήνες, νομίζω τον χρησιμοποιήσαμε καλά και νομίζω ότι ημέρα με την ημέρα θα γίνεται όλο και καλύτερος. Θα γυρίσει και θα είναι ακόμα πιο δυνατός, ειδικά για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος».
Τέλος, σημείωσε: «Τα τρίποντα του ΜακΚόλουμ ήταν πολύ σημαντικά, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, κάποιες φορές βάζεις αυτά τα δύσκολα σουτ, κάποιες άλλες όχι».