Σε θέλω πολύ....

lifespeed.gr


Χαρίκλεια, Σ.

 
 
 
Με τον όρο «Σε θέλω πολύ», εννοούμε, το να δίνεις σε κάποιον την αμέριστη προσοχή σου. Όχι το να καθόμαστε και να βλέπουμε τηλεόραση μαζί.
 
Όταν, βλέπουμε τηλεόραση μαζί, η προσοχή μας είναι στο ματς, στο σήριαλ ή στις ειδήσεις που παρακολουθούμε, κι όχι στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας.
 
Έχετε παρατηρήσει ποτέ σ" ένα ρεστοράν, πόσο εύκολα διακρίνουμε αν το ζευγάρι στο διπλανό τραπέζι είναι παντρεμένο ή στην φάση του ραντεβού?  Τα δεύτερα ζευγάρια, κοιτούν συνεχώς ο ένας τον άλλο και μιλούν. Τα παντρεμένα ζευγάρια απλά κάθονται και ατενίζουν το βάθος του ρεστοράν.
 
Είναι εκεί μόνο για να φάνε!
 
Το να κάθομαι με το σύντροφό μου και να του δίνω την αμέριστη προσοχή μου, και να κάνει το ίδιο κι εκείνος για μένα, είναι σαν να δίνουμε ο ένας στον άλλο, χρόνο από τη ζωή μας. Αν ο σύντροφός σας ανήκει σ" αυτή την κατηγορία, αφιερώστε του χρόνο για ν" ακούσετε πως πέρασε την ημέρα του.
 
Ρωτήστε τον για τις ανησυχίες του, τα όνειρά του, τα σχέδιά του, τα γούστα του.
 
Αν η σύντροφός σας μιλάει αυτή τη γλώσσα της αγάπης, δώστε της όλη σας την προσοχή την ώρα που σας περιγράφει τα γεγονότα στη δουλειά, το πόσο της άρεσε ένας πίνακας ζωγραφικής, το πόσο την φοβίζει το νέο αφεντικό.
 
Κρατάτε οπτική επαφή, μην διακόπτετε και μην κάνετε κάτι άλλο την ώρα που το ταίρι σας σας  ανοίγει την ψυχή του. Ακούστε τα συναισθήματά του, και αναρωτηθείτε:
 
«Τι συναίσθημα βιώνει?»
 
 Παρατηρήστε τη γλώσσα του σώματος. Πολλές φορές το σώμα δίνει περισσότερες πληροφορίες απ" ότι οι λέξεις. Μάθετε να ξεχωρίζετε και τα δικά σας συναισθήματα, και μάθετε κι εσείς να μιλάτε γι αυτά. Μοιραστείτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.  Ακόμα κι αν αυτή δεν είναι η δική σας γλώσσα αγάπης, θα εκπλαγείτε από την αγάπη που θα σας ανταποδώσει το ταίρι σας!

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online