Πως επινοήθηκε το όνομα Fanta... Γράφει η Μαρύσα Παππά.

lifespeed.gr


Μαρύσα Παππά Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H Fanta είναι αναψυκτικό της εταιρίας The Coca-Cola Company όπου παρουσιάστηκε πρώτα το 1940 στην Γερμανία. Η Fanta δημιουργήθηκε ως εναλλακτικό προϊόν, λόγω των δυσκολιών που υπήρχαν στην εισαγωγή του σιροπιού της Coca Cola εξαιτίας του εμπάργκο στο Β' Παγκόσμιο. Λόγω του πολέμου κάποιες ύλες δεν μπορούσαν να εισαχθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Τρίτο Ράιχ για την κατασκευή του αναψυκτικού και έτσι εφευρέθηκε η Fanta με ό,τι ήταν διαθέσιμο.

Ο Μαξ Κιθ υπεύθυνος της Coca Cola Deutschland χρησιμοποίησε τα τεράστια αποθέματα χυμού πορτοκαλιών που ήταν τότε διαθέσιμα στη Γερμανία προσθέτοντας ανθρακικό, φτιάχνοντας ένα προϊόν για τη γερμανική αγορά.

Όταν ο Κιθ έδωσε οδηγία στην ομάδα του να αφήσουν τη φαντασία ελεύθερη (Fantasie in German), οδηγία στην οποία ένας από τους πωλητές του αναφώνησε "Fanta"!

Σήμερα διατίθεται κυρίως σε χυμό πορτοκαλιού αλλά και σε άλλες γεύσεις ανάλογα με την πολιτική της κάθε θυγατρικής εταιρίας σε κάθε χώρα διάθεσης ή παρασκευής.

Η Fanta εμφιαλώνεται στις 180 χώρες σε διάφορους τύπους και τοπικές παραλλαγές. Στην Ελλάδα το αναψυκτικό παρασκευάζεται και από χυμό λεμονιού (λεμονάδα) και μανταρινιού.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online