Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 19:28

Μεγάλο ξενοδοχείο θα επιστρέψει τεράστιο ποσό στο Δημόσιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
lifespeed.gr


Tο ΕΣΠΑ που κατάληξε στις τσέπες

 

 

 

Επιδοτήσεις και κονδύλια από αναπτυξιακούς νόμους και το ΕΣΠΑ που καταλήξανε στις τσέπες των επιχειρηματιών με την μορφή καταθέσεων στο εξωτερικό ή γίνανε βίλες, πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και κότερα ετοιμάζεται να διερευνήσει το ΣΔΟΕ το οποίο ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιγνίδι κατά της φοροδιαφυγής. 
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πάνω από 200 υποθέσεις με απάτες σε κοινοτικά κονδύλια πρόκειται να βρεθούν στο στόχαστρο του Σώματος το οποίο ανασυντάσσεται και αναδιοργανώνεται με δύο Επιχειρησιακές Μονάδες: 
Η μία στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη, που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια. 
Περίπου 170 ελεγκτές θα αξιοποιήσουν τα στοιχεία με  παράνομες επιδοτήσεις που περιέχονται σε 2 «καυτά» CD σε μια προσπάθεια να μαζευτεί πίσω το χρήμα από τον χορό των εκατομμυρίων  ευρώ που είχε στηθεί όταν άκμαζε η ελληνική οικονομία. 

Αντικείμενο έρευνας θα είναι η διάρκεια ζωής των εταιρειών, οι λόγοι τυχόν διάλυσης, η διάθεση των χρημάτων μέσω υπεράκτιων εταιρειών, καθώς ακόμα και το αν οι εταιρείες είχαν συσταθεί μόνο και μόνο για την είσπραξη επιδοτήσεων. 

Από το «κόσκινο» του ΣΔΟΕ θα περάσουν και υποθέσεις δωροδοκίας με την εμπλοκή υπαλλήλων που ενέκριναν χρηματοδοτήσεις εταιρειών από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι το πάρτι υπερτιμολογήσεων τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κανένα προηγούμενο. 

Εταιρίες   φαντάσματα που ήταν «εξπέρ» στην διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολόγιων , επιδοτήσεις για «μαϊμού» κατασκευές κτιρίων αλλά και για προμήθειες παλιού αντί σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» για τις μεγάλες φορολογικές απάτες του παρελθόντος. 

Στις περιπτώσεις που θα εντοπιστούν απάτες και παρατυπίες το ΣΔΟΕ θα παραπέμπει τις υποθέσεις στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ανάκτηση των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν παράνομα. 

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του bankningnews 2 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε Ρόδο και Κω που εμπλέκονται με παράνομες επιδοτήσεις θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, ενώ 1 εκατ.  ευρώ θα κατάσχει το δημόσιο από ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον του μηχανισμού θα στραφεί σε ελέγχους που σχετίζονται με παράνομες συναλλαγές, απάτες και δραστηριότητες που διενεργούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, του Διαδικτύου και νέων τεχνολογιών. 

Διαβάστηκε 16350 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online