Έφυγε ο Βασιλιάς της μόδας

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Πέθανε στα 98 του χρόνια ο Pierre Cardin ο άνθρωπος που σημάδεψε  τον χώρο της μόδας. Την είδηση του θανάτου του μεγάλου σχεδιαστή ανακοίνωσε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κόσμος της μόδας θρηνεί σήμερα την απώλεια του Pierre Cardin ο  πρωτοπόρος Γάλλος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής που άλλαξε την ιστορία της μόδας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομεία στα προάστια του Παρισιού.

Η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Γαλλίας έγραψε στο Twitter:

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι για την επίμονη φιλοδοξία και την τόλμη που επέδειξε σε όλη του την ζωή. Άνθρωπος σύγχρονος με πολλαπλά ταλέντα και ανεξάντλητη ενέργεια, εντάχθηκε πολύ νωρίς στις ροές της παγκοσμιοποίησης των αγαθών και των ανταλλαγών».

 

Ο Καρντέν γεννήθηκε κοντά στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να ξεφύγουν από τον φασισμό έφυγαν από την Ιταλία και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του, ένας πλούσιος Γάλλος έμπορος κρασιού, ήθελε να σπουδάσει ο γιος του αρχιτεκτονική, αλλά εκείνος από την παιδική του ηλικία ενδιαφερόταν για τη ραπτική.

Σπούδασε στη Γαλλία. Ξεκίνησε την καριέρα του νωρίς, σε ηλικία 14 ετών, όταν και δούλεψε ως μαθητευόμενος μαθαίνοντας τα βασικά του σχεδίου και της κατασκευής ρούχων. Το 1939 έφυγε από το σπίτι του και εργάστηκε για έναν ράφτη στο Vichy, όπου άρχισε να φτιάχνει κοστούμια για γυναίκες

 

29.13.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online