Η Κωνσταντινούπολη με τις τουλίπες |

lifespeed.gr


 από την 1η ως τις 30 Απριλίου. 

 

Εάν επιθυμείτε να επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη,  σας προτείνω  να το πράξετε το μήνα Απρίλιο, όταν λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ της Τουλίπας. Πιστέψτε με ότι τότε είναι η πραγματική εποχή για να αισθανθείτε την ανοιξιάτικη μαγεία.

Το πρώτο πράγμα που θυμίζουν οι τουλίπες είναι η Ολλανδία, όπου σήμερα υπάρχει η μεγαλύτερη εμπορική καλλιέργεια τουλίπας. Η καταγωγή της όμως και το όνομά της συνδέεται με την Οθωμανική Αυτοκρατορία ή ακόμη καλύτερα με τα τουρμπάνια (στην τούρκικη γλώσσα τούμπλεντ, μούσλιν, γκάζα). Η τούρκικη λέξη γκάζα, με την οποία τυλίγονται τα τουρμπάνια, χρησιμοποιούταν για το λουλούδι αυτό, επειδή ανοιχτή ολικά τουλίπα θυμίζει τουρμπάνι.

Η πλέον αποδεκτή ιστορία είναι αυτή του Όγκιερ Γκίσλεν ντε Μπούσμπεκ, Πρεσβευτή του βασιλιά Φερδινάνδου του Πρώτου στην Αυτοκρατορία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, το έτος 1554. Σε μια επιστολή του είχε τονίζει ότι παντού υπάρχει αφθονία λουλουδιών όπως ζουμπούλια, νάρκισσοι και αυτά που στα τούρκικα τα αποκαλούν ,,λάλε,,(τουλίπα). Δεν είναι σύμπτωση που η περίοδος αυτή – η πλέον μεγαλοπρεπής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – ονομάστηκε Εποχή της Τουλίπας (Lale Devri).

Το διεθνές φεστιβάλ τουλίπας στηνΚωνσταντινούπολη λαμβάνει μέρος από την 1η ως τις 30 Απριλίου. Εάν την περίοδο αυτή βρεθείτε στην Κωνσταντινούπολη, είστε πολύ τυχεροί. Την περίοδο αυτή όλες οι λεωφόροι, τα πάρκα, οι κήποι, οι κυκλικές ροές, όλα είναι στολισμένα με τα υπέροχα αυτά ανοιξιάτικα λουλούδια. Επισκεφτείτε το πάρκο Έμιγκραν, ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά πάρκα της πόλης. Βρίσκεται στο Βόσπορο, στην περιοχή Σαριέρ, μετά τη δεύτερη γέφυρα του Βοσπόρου. Το πάρκο περιέχει περισσότερους κήπους με τουλίπες και είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 07.00 το πρωί ως τις 10.30 το βράδυ. Επισκεφτείτε επίσης το πάρκο που βρίσκεται στο σαράι Τοπκαπί, πραγματικά έχει τί να δείτε.

Δεν υπάρχουν λέξεις που και ο καλύτερος αφηγητής ταξιδιών ή ποιητής μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σας πείσει να πάτε εκεί. Δεν είναι απαραίτητο να διαβάσετε λέξεις κάποιου άλλου για να πειστείτε. Επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη και γράψτε τη δική σας ιστορία

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online