Όσα δεν ξέραμε για τον θρυλικό Σπόρτ Μπίλι... Από την Μαρύσα Παππά

lifespeed.gr


Μαρύσα Παππά

 

 

 

 

Ο θρυλικός Σπόρτ Μπίλι που ακόμα και σήμερα πολλές φορές μιλάμε για αυτόν, πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του 1970, από το κανάλι της ΥΕΝΕΔ.

Έγινε φυσικά ο αγαπημένος των μικρών παιδιών της εποχής. Το περίεργο είναι ότι ενώ γυρίστηκαν μόνο 26 επεισόδια της σειράς, κατάφερε να παραμείνει στην ελληνική τηλεόραση για περίπου δύο δεκαετίες.

Ο εφευρετικός, μικροσκοπικός Μπίλι αγαπήθηκε από τα παιδιά και έγινε σήμα κατατεθέν σε μπλούζες, τσάντες, ακόμα και σε είδη σπιτιού.

Ο Μπίλι ήταν από τον Όλυμπο και είχε εχθρό τη μισητή Βάντα. Στόχος του εφευρετικού Μπίλι ήταν να σώσει όλα τα αθλήματα στον Γαλαξία για να κάνει τον κόσμο πιο δημιουργικό και χαρούμενο. Η Βάντα μισούσε τα παιχνίδια και τα γέλια.

Ποιος δεν ευχόταν να έχει το μαγικό βαλιτσάκι του Σπορτ Μπίλι, που εκεί μέσα μπορούσες να βρεις τα πάντα; Ουρές στα πολυκαταστήματα της εποχής για το μαγικό τσαντάκι, που χάριζε ώρες νοητού ταξιδιού ανά τους πλανήτες.

Η σειρά ήταν μια παραγωγή της Filmation Associates το 1979 και προβλήθηκε αρχικά στη Δυτική Γερμανία. Το 1982 προβλήθηκε στις ΗΠΑ. Τα επεισόδια δεν ήταν πολλά αλλά ήταν αρκετά για να κάνει τα παιδιά να την λατρέψουν με αποτέλεσμα να προβάλλονται συνεχώς επαναλήψεις, κυρίως στην Ελλάδα, με την ίδια επιτυχία.

Η σειρά προβλήθηκε και αγαπήθηκε στην Αγγλία, την Αυστρία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η επιτυχία της σειράς ήταν τόσο μεγάλη που η FIFA τον όρισε ως μασκότ του Fair Play στα Μουντιάλ της Ισπανίας  το 1982 και του Μεξικό, το 1986. 

Ένα φοβερό στοιχείο ήταν ότι η σειρά πουλήθηκε σε πολλές χώρες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά λόγω της καταγωγής του Σπορτ Μπίλι.

Η δύσκολη ελληνική γλώσσα δεν στάθηκε εμπόδιο για να αγαπηθεί από τα παιδιά όλου του πλανήτη.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online