Δωρεάν δορυφορικού εξοπλισμού στα νησιά

lifespeed.gr


Με πληθυσμό κάτω από 3000 κατοίκους.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο για διευκόλυνση της πρόσβασης των νησιωτών στην ενημέρωση, γίνεται πράξη, μέσω της δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού σε όλα τα νοικοκυριά των νησιών εκείνων που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea, συνολικού προϋπολογισμού 1.975.000 €.

 

Η Κυβέρνηση,  έχει σκοπό  την ουσιαστική τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα, ιδίως στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές, τη μείωση του ψηφιακού και τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των πολιτών της χώρας αλλά και την ισότιμη συμμετοχή τους στην επικοινωνία και στη πληροφόρηση.

 

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Βασίλης Μαγκλάρας,  συνεργάστηκαν στενά, ανέπτυξαν επικοινωνία με τους νησιωτικούς Δήμους και κατέγραψαν τις ανάγκες των νησιών, εγκαίρως, έτσι ώστε να έχουν τα αρμόδια Υπουργεία την συνολική εικόνα των αναγκών. Τα νησιά, των οποίων οι περιοχές που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα και που θα εντάσσονται στην ρύθμιση για χορήγηση δωρεάν δορυφορικού εξοπλισμού είναι: Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσσος, Λειψοί, Πάτμος, Σύμη, Τήλος, Χάλκη, Σάμος, Ικαρία, Σαμοθράκη, Ψαρά, Αντιψαρά.

 

Για την υλοποίηση της δράσης είναι η πιστοποίηση των αιτούντων ότι διαμένουν μόνιμα στις συγκεκριμένες περιοχές, νησιών μικρών, με πληθυσμό κάτω από 3000 κατοίκους.

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online