Διεθνής Αμνηστία - Διαδικτυακή εκδήλωση «Η διεθνής διάσταση στη συνηγορία: Οργανισμοί και δικτυώσεις»

lifespeed.gr


Μαίρη Κοντού      Ψυχολόγος Msc

 

 

 

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση - webinar με θέμα «Η διεθνής διάσταση στη συνηγορία: Οργανισμοί και δικτυώσεις», στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Το έργο έχει σκοπό την επιμόρφωση, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας για την ανάδειξη της συνηγορίας ως αναπόσπαστου τμήματος της κοινωνικής αλλαγής και την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 25 Μαΐου

Ώρα: 18:00-20:00

Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/events/927134051412605/

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λαμβάνει όλο και πιο ρητά διεθνείς διαστάσεις, καθώς αναμετριέται με κοινά και παγκόσμια προβλήματα, η εκδήλωση καταπιάνεται με συγκεκριμένα παραδείγματα συνηγορίας που είτε απευθύνονται και ασκούν πίεση σε διεθνείς οργανισμούς είτε διαμορφώνουν διεθνείς δικτυώσεις και συντονισμούς για ακόμα πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Προσεγγίζουμε επίκαιρα παραδείγματα όπως η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, φάρμακα και εμβόλια, καθώς και η αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας. Παράλληλα, αναδεικνύουμε δικαιώματα όπως η υπεράσπιση της αντίρρησης συνείδησης, για τα οποία η παγκόσμια κοινότητα έχει χρόνια αγώνων και πείρας, ενώ παράλληλα προσεγγίζουμε τη διεθνή διάσταση στην υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων να καταγγέλλουν παραβιάσεις χωρίς τον φόβο αντιποίνων.

Ομιλήτριες/ές:

Λία Γώγου, ειδική ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για Ελλάδα & Κύπρο

Γιώργος Καρατζάς, ερευνητής και policy advisor

Μαριανέλλα Κλώκα, υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων PRAKSIS

Αλέξανδρος Μελίδης, επιστημονικός συνεργάτης Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος

Η Λία Γώγου είναι δικηγόρος Ελλάδας και Αγγλίας, με master στα ανθρώπινα δικαιώματα και MPhil στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στη Διεθνή Αμνηστία ως ερευνήτρια. Ο Γιώργος Καρατζάς έχει συνεργαστεί με οργανώσεις όπως η WRI, η IFOR, η Διεθνής Αμνηστία και το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης, σε προσπάθειες συνηγορίας υπέρ των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης στον ΟΗΕ και ευρωπαϊκά όργανα. Η Μαριανέλλα Κλώκα εργάζεται στην PRAKSIS ως υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων. Διετέλεσε διευθύντρια της «Θετικής Φωνής» και υποστήριξε τα πρώτα βήματα του «Προμηθέα» και του «Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών». Ασχολείται με ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις, προσφυγικό, πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, εφαρμογή βασικού εισοδήματος. Έχει παραδώσει διδακτικές ενότητες συνηγορίας στο ΠΜΣ «Εξαρτήσεις-Εθισμοί» του ΕΚΠΑ και στο Social Dynamo. Ο Αλέξανδρος Μελίδης είναι πολιτικός επιστήμονας - σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στην ανοιχτή ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να στέλνετε γραπτά τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις σας υπό μορφή σχολίων κάτω από το βίντεο της εκδήλωσης. Συμμετέχουμε ενεργά, λαμβάνουμε μέρος στη συζήτηση!

Το έργο «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τη Διεθνή Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.

22.5.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online