Από το 2017 η Google γίνεται... καταπράσινη

lifespeed.gr


Θα χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Θα χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οσο τα χρόνια περνούν, το ποσοστό αυτό θα αυξανόταν δημιουργώντας τεράστιους λογαριασμούς στην εταιρία και γεμίζοντας άνθρακα την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Ωστόσο, η Google φρόντισε να ανατρέψει τα δεδομένα, κάνοντας μια καθολική στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Οπως ανακοίνωσε σε επίσημο blog της, η μεγαλύτερη εταιρία διαδικτυακών υπηρεσιών παγκοσμίως, από το νέο έτος θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Google πρόκειται να αγοράσει 2.6 gigawatt από ηλιακά πάρκα και μέσα από την ηλιακή ενέργεια θα ηλεκτροδοτήσει όλες τις υπηρεσίες της.


Φυσικά, η είδηση αυτή δεν εμφανίζεται σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού η Google ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας επενδύσει συνολικά πάνω από 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχετικά πρότζεκτ και αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ανανεώσιμων πηγών.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, το κόστος της αιολικής και ηλιακής μειώθηκε κατά 60% και 80% αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια επιλογή με ολοένα και χαμηλότερο κόστος» εξήγησε ο Urs Hölzle, ανώτερος αντιπρόεδρος των τεχνικών υποδομών της Google.


«Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μία από τις μεγαλύτερες συνιστώσες των λειτουργικών μας εξόδων, κυρίως στα κέντρα δεδομένων μας. Το μακροπρόθεσμο και σταθερό κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μας παρέχει μια προστασία έναντι στις διακυμάνσεις των τιμών στον τομέα της ενέργειας» συμπλήρωσε.


Φαίνεται λοιπόν πως η πολιτική της εταιρίας στηρίζεται κυρίως στην σταθερότητα που παρέχουν οι ανανεώσιμες πηγές και όχι στην... περιβαλλοντική της ευαισθησία. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η Google κάνει ένα σημαντικό βήμα, στην εποχή η κλιματική αλλαγή πλήττει τον πλανήτη.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online