Κυτταρίτιδα και τρόποι αντιμετώπισης.... Γράφει η Μαργαρίτα Μαυροειδή

lifespeed.gr


  Μαργαρίτα Μαυροειδή. Θεραπεύτρια, μασάζ  

 

 

 

 

Η κυτταρίτιδα είναι κοινό φαινόμενο σχεδόν σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου βάρους και ηλικίας.

Είναι στην ουσία  λίπος και νερό σταθεροποιημένο στον  υποδόριο ιστό.Εμφανίζεται με πολλές όψεις και σε αρκετές περιοχές.

Η κυτταρίτιδα είναι τοξική αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν διώχνει τα απορρίμματα του ,κι έτσι αυτά μένουν στο σώμα.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στους μηρούς και στους γλουτούς διότι αυτές οι περιοχές επηρεάζονται από τα οιστρογόνα.

Τα αίτια που τη δημιουργούν είναι τα εξής: το κάπνισμα ,η εφηβεία ,η εγκυμοσύνη ,η εμμηνόπαυση και η καθιστική ζωή όμως υπάρχουν λύσεις να την αποβάλουμε απ το σώμα μας.

 

Η πρώτη λύση είναι να αλλάξουμε τη διατροφή μας , να τρεφόμαστε με λαχανικά,φρούτα ,τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη και φυσικά προϊόντα ολικής.Πρέπει να αποφεύγουμε ότι περιέχει υδατάνθρακες το ίδιο ισχύει για τα γλυκά και τα λιπαρά.Επισής είναι απαραίτητη η κατανάλωση πολλών υγρών κυρίως του νερού και φρέσκων χυμών χωρίς ζάχαρη.

Εάν λοιπόν ξεκινήσουμε μια πιο υγιή διατροφή καλό είναι να βάλουμε και την άσκηση στη ζωή μας δηλαδή έντονη αερόβια γυμναστική τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ή έστω περπάτημα καθημερινά.Με την άσκηση ενεργοποιούνται οι ιδρωτοποιοί αδένες κι έτσι αποβάλλονται οι τοξίνες απ τον οργανισμό.

 

Η δεύτερη λύση είναι μια ευχάριστη θα έλεγα διαδικασία το μασάζ κυτταρίτιδας με ειδικό μηχάνημα  βεντούζα  ,βοηθάει στην αποσυμφόρηση της λέμφου από τις τοξίνες και για πιο άμεσα αποτελέσματα καλό θα είναι να χρησιμοποιηθούν ειδικά σκευάσματα όπως η σοκολάτα ,ο καφές ή και τα φύκια.Αν ακολουθήσουμε αυτή την θεραπεία καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ,έτσι καταπολεμάται ο φλοιός πορτοκαλιού και χάνουμε πόντους.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online