K. Mητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξαναπατά στα πόδια της.

«Η κυβέρνηση δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους της στη λάσπη και στην τοξικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών του κόμματος στο Χαϊδάρι, όπου εκλέγεται και βουλευτής. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι υπήρξε συνεπής στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της παρά τα  πολλά απρόοπτα που έτυχαν στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Στην εκδήλωση μίλησε και ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη της Νομαρχιακής για τη δουλειά που κάνουν στη Δυτική Αθήνα και δήλωσε απολύτως σίγουρος ότι το κυβερνών κόμμα, στα δυτικά, είναι πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει μία ακόμα σημαντική, κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση αντικειμενικά παίρνει έναν πολύ καλό βαθμό και από πολίτες οι οποίοι δηλώνουν ότι και στις επόμενες εκλογές δεν θα ψηφίσουν ΝΔ. «Αυτό για εμένα είναι από μόνο του μία ψήφος εμπιστοσύνης. Γιατί, πράγματι, όταν διεκδικήσαμε τη στήριξη του ελληνικού λαού το 2019, αναλάβαμε μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε τις προεκλογικές εξαγγελίες του το 2019. Επ’ αυτού αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων, στην πτώση της ανεργίας, στην προσέλκυση επενδύσεων. «Και φυσικά αυτές οι επενδύσεις είναι που τελικά δημιουργούν τις νέες θέσεις εργασίας. Και αυτές οι επενδύσεις είναι τελικά που θα ανεβάσουν τους μισθούς προς τα πάνω», υπογράμμισε, ενώ είπε πως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας για τη ΝΔ είναι πώς η ανάπτυξη θα έχει ένα πραγματικό αποτύπωμα και στα εισοδήματα των εργαζομένων.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε εκείνους που επιλέγουν να κάνουν τη χώρα ροντέο, και πρόσθεσε ότι «απέναντι σε αυτή την τοξικότητα, η κυβέρνηση απαντά με το μετρήσιμο έργο της και το αποτύπωμα που αφήνει στην καθημερινότητα των πολιτών».

«Συνεχίζουμε το έργο μας μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές. Το έργο μας είχε εξαρχής ορίζοντα 8ετίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μάλιστα και στα επόμενα νομοσχέδια που βρίσκονται στα «σκαριά». «Θα προσέλθουμε στις εκλογές ως μία παράταξη συνεπής στις δεσμεύσεις της» και «ξέρουμε ότι θα είμαστε και πάλι νικητές», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του έκανε σε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό, την υγεία.

Για το μεταναστευτικό, ανέφερε πως σήμερα η Ελλάδα δεν είναι μέρος του προβλήματος των συζητήσεων που γίνονται για τη μετανάστευση, όπως άλλες χώρες που αντιμετωπίζονται ως προβληματικές, διότι δεν έχουν καταφέρει να ασφαλίσουν τα δικά τους σύνορα.

Σημείωσε στη συνέχεια ότι στη ΝΔ έχουν έρθει και άνθρωποι που δεν προέρχονται παραδοσιακά στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και τόνισε ότι η αυτοδύναμη ΝΔ στις εκλογές δεν θα είναι κατ’ ανάγκη μονοχρωματική.

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια κυβέρνηση αξιοκρατική», συμπλήρωσε επισημαίνοντας πως «σε όλη αυτή την προσπάθεια είχαμε μαζί μας την οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τους λογαριασμούς ρεύματος, πρόσθεσε 300 εκατ. ευρώ στο επίδομα θέρμανσης και μόνο το Δεκέμβριο θα πέσουν στην αγορά σχεδόν 900 εκατ. ευρώ. «Επίδομα θέρμανσης και, ναι, τα 250 ευρώ που θα πάρετε όλοι όσοι τα δικαιούστε στις 20 Δεκεμβρίου. Μια μικρή ανακούφιση για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας που έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες να κάνουν όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπείς γιορτές», υπογράμμισε σημειώνοντας πως αυτό είναι το αποτύπωμα μιας παράταξης βαθιά κοινωνικής, βαθιά λαϊκής και τελικά βαθιά προοδευτικής.

«Έχω κουραστεί να ακούω διάφορους να μιλούν για προοδευτική διακυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός -αναφερόμενος και πάλι εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ- για να προσθέσει ότι η χώρα έχει προοδευτική κυβέρνηση και αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ».

Eπιπλέον υπογράμμισε ότι «σήμερα, η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή, πολύ πιο ασφαλής και οι Έλληνες πολίτες είναι πολύ πιο ασφαλείς» συνέχισε, ενώ επισήμανε με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ευημερία και δημοκρατία χωρίς ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, ειδικά όταν έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα σαν την Τουρκία».

«Δυστυχώς, σε πολλές από αυτές τις επιλογές ήμασταν μόνοι μας. Λυπάμαι για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης για σημαντικές επενδύσεις που έγιναν στην Άμυνα, και για σημαντικές, σημαντικότατες γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συμφωνίες, όπως αυτές που υπογράψαμε με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ας είναι όμως. Εμείς κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας. Θωρακίζουμε την πατρίδα μας. Και όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα έχει να διαφυλάξει την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα πως σε αυτήν τη μεγάλη περίοδο ενεργειακής κρίσης, θα ψάξουμε και θα κάνουμε έρευνες για ελληνικούς υδρογονάνθρακες, ελληνικό φυσικό αέριο. «Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν θέλω να καλλιεργώ προσδοκίες ανυπόστατες, είμαστε όμως αισιόδοξοι. Κι εφόσον καταφέρουμε να βρούμε φυσικό αέριο, θα είναι πολύ καλό για τη χώρα μας, θα είναι καλό και για την Ευρώπη», συμπλήρωσε τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία ξαναπατά στα πόδια της και είναι πρωτοπόρος στην Ευρώπη αντί να είναι ουραγός.

πηγή : ΕΡΤ

11.12.2022