Έφη Κούτση… Μια ιστορία πάθους για δημιουργία!

lifespeed.gr


ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

 

 

 

Όταν κοιτώ πίσω μου στο χρόνο, δεν μπορώ να πιστέψω, ότι όλα αυτά που θα διαβάσετε, μαζί με άλλα πολλά,  έγιναν μέσα σε μόνο 5 χρόνια. Τόσο πείσμα, τόσο μεράκι, τόση αφοσίωση, τόσο πάθος για δημιουργία, γράφουν ιστορία και φτιάχνουν ταυτότητες…. Τη δική μου ταυτότητα!

Όταν το 2014 εκλέχτηκα με την διοίκηση του Δημάρχου Γ. Θωμάκου, ζήτησα από τον Δήμαρχο να μου ανατεθεί το ΚΕΜΜΕ δηλαδή το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας στην οδό Λουκή Ακρίτα 4. Μια πανέμορφη βιλίτσα σε ένα μεγάλο κήπο, που υπέφερε από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κρατικής μηχανής. Δυόμιση χρόνια αργότερα , η βίλα έλαμπε από ζωή. Οι χώροι της καθαροί ανακαινισμένοι και φιλόξενοι, με όλον τον απαραίτητο  εξοπλισμό, στεγάζουν μαθήματα υπολογιστών, κοσμήματος, ζωγραφικής, μακραμέ, αγιογραφίας και χορωδίες. Στο σπιτάκι του κήπου στεγάστηκε τμήμα αγγειοπλαστικής. Ομιλίες, εκθέσεις , κινηματογράφος, παρουσιάσεις βιβλίων και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες ανθίζουν εκεί.

Στον κήπο, όπου υπογειοποιήθηκαν όλες οι επικίνδυνες εγκαταστάσεις και ο φωτισμός αντικαταστάθηκε με νέας τεχνολογίας,  ένα μεγάλο μέρος μετατράπηκε σε έναν μοναδικό περίπατο μικρασιατικής μνήμης, που επισκέπτονται τα σχολεία. Tα παιδιά ενημερώνονται για την ιστορία μέσα από εικόνες και βίντεο δικής μας παραγωγής.

Το Τρίτο και Τέταρτο Διεθνές Συμπόσιο με μικρασιατικά θέματα οργανώθηκαν από το ΚΕΜΜΕ το 2016 και το 2018 . Το 2018 έγινε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, δείγμα του κύρους που απέκτησε το Συμπόσιο του ΚΕΜΜΕ στη διαδρομή του.

Κάθε Σεπτέμβριο γίνονται οι εκδηλώσεις μικρασιατικής μνήμης «Αλλοτινές Πατρίδες». Οι    εκδηλώσεις αυτές όλες τις χρονιές ήταν υψηλότατου επιπέδου και τεράστιας επιτυχίας.

Στην οδό Σαπφούς 3-5, στην Πολιτεία, υπάρχει η κατοικία του Αθανάσιου Μπότση την οποία με τον θάνατό του άφησε στο κράτος και με τα χρόνια περιήλθε στον Δήμο Ν. Ερυθραίας και στη διαχείριση του ΚΕΜΜΕ. 40 χρόνια ταλαιπωρίας για το υπέροχο αυτό οίκημα, που η αδιαφορία το είχε φέρει στο άκρο της εγκατάλειψης. Με πολλή προσωπική δουλειά και μεράκι, το ακατόρθωτο έγινε πραγματικότητα και το κτήριο είναι σήμερα ένα κόσμημα του Δήμου της Κηφισιάς, και όχι μόνο. Τα 1500 τ.μ. είναι έτοιμα μετά τα πρόσφατα εγκαίνια, να υπηρετήσουν μικρασιατικούς στόχους, παράλληλα με κάθε υψηλή πολιτιστική έκφραση.

Αν εκτιμάτε την Δημιουργία, αν αγαπάτε τον Δήμο Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, δώστε μου την ψήφο σας!

Με εκτίμηση, Έφη Κούτση, Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς

και πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ

 

«Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης». Γ. Θωμάκος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 05:51

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online