Μελοποιημένη ποίηση τής Τζένης Βλαχώνη Μουσική Χρήστος Παπαδόπουλος

lifespeed.gr


Ράνια Βουρλιωτάκη

 

 

 

 

Κομμάτια αποσπάσματα μαργαριτάρια από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε 

στο Μέγαρο Μουσικής της ποιήτριας Τζένης Βλαχώνη με αφορμή την νέα της ποιητική συλλογή "Άλικο Χυμό" από τον εκδοτικό οίκο "Λυκόφως" σε μουσική σύνθεση του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Την εκδήλωση που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, την συντόνιζε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος  Νίνα Διακοβασίλη.

Η γνωστή δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, μίλησε για το έργο της ποιήτριας.

Μιά ανεπανάληπτη μυσταγωγία λυρικής ποίησης, με την υπέροχη μουσική του συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου, με την απαγγελία του ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού, την τόσο ιδιαίτερη φωνή του, τον Δημήτρη Πετρόπουλο, τον Νίκο Παναγιωτούνη, τον Γιώργο Ματθαιακάκη, την Ιώ Νικολάου μαζί με τους μουσικούς Σταμάτη Χρήστου (πιάνο), Χρήστο Παπαδόπουλο (ούτι, κιθάρα, μπουζούκι), Γιώργο Μπαϊρακτάρη (μπάσο), Αστέριο Πούφτη (τσέλο), Περικλή Παπαδόπουλο (κλασική κιθάρα), Κωνσταντίνο Ρήγα (κρουστά), Λευτέρη Παναγιά (τύμπανα), Αθηνά Κούκη (κανονάκι), Στάθη Λασκαρίδη (βιολί). 

Την σκηνοθετική επιμέλεια να την έχει ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Μέρος των εσόδων διατέθηκε σε πολύτεκνη οικογένεια. 

 
Ενός λεπτού σιγή
* Από την ποιητική συλλογή Άλικος Χυμός"
 
* Αυτό το ποίημα από την τέταρτη ποιητική συλλογή της Τζένης Βλαχώνη "Άλικος Χυμός", δημιουργήθηκε όπως μας είπε σε συνέντευξη της η ίδια  η ποιήτρια κάτω από ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για μία σπουδαία γυναίκα, πολύ προβεβλημένη στο διεθνές στερέωμα που όταν ο θάνατος  ήρθενα την αγγίξει, αυτή του χαρίστηκε μέσα από την δική της ανεπανάληπτη σφραγίδα.
Σχόλιο:
Κύκνειο άσμα μιας σπουδαίας γυναίκας, μιας κόρης των Αθηνών, ενός πολύ ξεχωριστού πατέρα που καταλήγει σ' ένα άθλιο κρεββάτι γηροκομείου και ενώ όλοι καραδοκούν την πτώση της, αυτή ενορχηστρώνει με την στάση ζωής της, το δικό της σινιάλο.
 
5/7/2019

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 18:31

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online