Μετά...από 33 χρόνια, στα ΓΕΡΑΝΕΙΑ...

Αριστέα Κοντόζογλου

Αριστέα Κοντόζογλου Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Τότε εφτά χρονών θυμάμαι να στέκομαι ανάμεσα στη γιαγιά και τον παππού μου στη βυθιζόμενη γέφυρα που ενώνει το Λουτράκι με την Ποσειδωνία και ναί ήταν καλοκαίρι του 1986 και η πύρινη λαίλαπα είχε κατακλύσει τα Γεράνεια .
Μια φωτιά που διψούσε πολύ ,μια φωτιά  που όσο ξεδιψούσε τόσο φούντωνε και στο πέρασμά της άφηνε τα κουφάρια ,άψυχα σε ένα τοπίο της επόμενης μέρας σε φόντο μαύρο -γκρί .
Ένα τοπίο ...ένα βουνό ,που για να διώξει τα χρώματα αυτά ,για να ξαναβαφτεί με το πράσινο της ελπίδας και της αισιοδοξίας ...να ξαναγίνει το κόσμημα του Λουτρακίου συνάμα με τη θάλασσα που το αγκαλιάζει ,χρειάστηκαν τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια .
Και πέρασε το καλοκαίρι, με τη νοσταλγία της ανεμελιάς των παιδικών χρόνων και ξημέρωσε 14 Σεπτεμβρίου 2019 .Μέρα σημαντκή για την ορθοδοξία !Του Σταυρού ,όπως λέει ο λαός :σήμερα είναι του Σταυρού ...και όπως ο Χριστός σταυρώθηκε για τους ανθρώπους ,έτσι για μια ακόμη φορά ήρθε η τραγικότητα της στιγμής ,να θυσιαστούν τόσα δέντρα και συνάμα κάποια ζωάκια που ήταν στο βουνό των Γερανείων και χωρίς να αποφασίσουν αυτά ,χωρίς δική τους βούληση ,κάποιος ...κάποιοι ξαναχτύπησαν μέσα απ’την ηδονή της φωτιάς γι'αυτούς ,ενώ πολύς κόσμος με δάκρυα στα μάτια κοίταζε αποσβολωμένος το πύρινο τοπίο αδυνατώντας να βοηθήσει .
Χιλιάδες ερωτηματκά και ανάμεσα σ’αυτά προβάλουν δειλά κάποιες απαντήσεις στυγνές ,τυποποιημένες ,ανούσιες και επανειλλημένες  μετά από τέτοιες καταστροφές ...
Η επόμενη μέρα ποτέ δεν είναι ίδια απ’την προηγούμενη .Το ζητούμενο είναι η κάθε μέρα πο ξημερώνει να είναι με λιγότερα τραύματα ...γίνεται;
 
 
Αριστέα Κοντόζογλου
Δημοσιογράφος -Ραδιοφωνική παραγωγός 
Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
 
15/9/2019
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 07:23

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online