ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ... ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ- ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα.

 

 

 

 

 

 

Η  στρατηγική σε αντιπαράθεση με την παρορμητική επιθετικότητα μπορεί να χαρακτηρίσει την διαφορά μεταξύ αυτών των δυνάμεων . Αυτά τα δύο ΑΝ δεν συνδυαστούν δεν κερδίζετε καμία « μάχη» ή τουλάχιστον με νίκη που να διαρκεί   Οι δύο αυτοί θεοί ΑΡΗΣ και ΑΘΗΝΑ ήταν οι θεοί του πολέμου στην Αρχαία Ελλάδα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ποτέ να συμβιβαστούν. Η αντιπαραβολή αυτών των δύο αρχαίων θεών «δυνάμεων» με την σημερινή πραγματικότητα δεν είναι παράλογη ούτε υπερβολική.  Οι ομοιότητες είναι προφανείς από την μία έχουμε την διπλωματική οδό «στρατηγική» και από την άλλη την παρόρμηση .

Αν σε μόνιμη βάση  η Ελλάδα χρησιμοποιεί την διπλωματική οδό μέσα σε ένα παγκόσμιο γίγνεσθαι που όλα υπογράφονται και στο τέλος όλα καταρρίπτονται τα αποτελέσματα είναι αμφίρροπα. Η αποφασιστικότητα είναι ένα «κεντρί» που πρέπει να δείξεις  ότι έχεις, ακόμα και αν έχεις ενδοιασμούς για την ισχύει του. Η βία είναι κάτι που όλοι απευχόμαστε και δεν είναι στο «αίμα μας». Με γνώμονα την ειρήνη και τον σεβασμό των αντιπάλων μας μπορούμε να πορευόμαστε στην ιστορία. Ο άνθρωπός είναι το επίκεντρο σε κάθε ενέργεια, διότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο το φυσικό του σώμα είναι κάτι πολύ ανώτερο.  

00a3a300.jpg

 

Στον αντίποδα όλων των παραπάνω  έχουμε την δράση και την παραβίαση από  λαούς που πρόσκεινται περισσότερο στον θεό Άρη.  Δηλαδή στην παρόρμηση. Σίγουρα κερδίζουν μάχες αλλά δεν κερδίζουν τον πόλεμο.  Η ενέργεια της εξάπλωσης πολλές φορές είναι έντονη, όμως ακόμα πιο έντονη είναι και ή επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε τον χώρο μας. Η λογική βρίσκει τους τρόπους για την μία ή την άλλη περίπτωση, όμως το ένστικτο της επιβίωσης  είναι αυτό που μας ωθεί να έχουμε τον προσωπικό μας χώρο, το σπίτι μας, την πατρίδα μας κτλ. Δεν είμαι της γνώμης ότι, ότι είναι έξω από την πατρίδα μας είναι «βάρβαρο», ναι μπορεί να είναι διαφορετικό αλλά είναι σεβαστό. 

Το αγαπημένο παιδί του Δία ήταν η θέα Αθηνά και αυτό εξόργιζε τον θεό Άρη, αυτό μου θυμίζει, την φράση « η Ελλάδα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης».             

  Κατερίνα Καράμπελα.

 

 

    2/10/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online