Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ του ΠΛΟΥΤΩΝΑ....

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

Οι κύκλωπες έδωσαν στους τρείς μεγάλους θεούς κατά την μυθολογία ένα δώρο στον καθένα, για να μπορέσουν να νικήσουν στον πόλεμο. Στον Δία έδωσαν τον κεραυνό, στον Ποσειδώνα την τρίαινα και στον Πλούτωνα ένα κράνος που όταν το φορούσε ήταν αόρατος. Όπως αποδείχτηκε αργότερα τα δώρα ήταν συμβολικά.

Θα ήθελα να αναλύσω τι γίνετε με το δώρο (μεταφορικά) του Πλούτωνα, που τον κάνει αόρατο στην μάχη. Δηλαδή τις μάχες που δίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες, μέσα στην αφάνεια, σε προσωπικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Ίσως οι πιο δύσκολες μάχες είναι οι «υπόγειες» εσωτερικές, σε κάποιες περιπτώσεις πολεμώντας τον ίδιο μας τον εαυτό, για να φτάσουμε στο σημείο να αλλάξουμε ριζικά. Δεν θα ασχοληθώ με την περίπτωση της φυσικής φθοράς. 

00a15a20.jpg

 

 Το σπουδαιότερο είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δευτερευόντως στην αλλαγή του τρόπου ζωής. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα συνταρακτικό γεγονός (μια απώλεια, ή μετά από καταπίεση χρόνων χωρίς αντίδραση κτλ.) Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται ξαφνικά, όλοι κατά βάθος είμαστε υποψιασμένοι. «Ο Άρχοντάς του σκότους» είναι η σκέψη και η ενέργεια που βγαίνει από αρνητικά συναισθήματα (θλίψη, αγανάκτηση, θυμό, ντροπή, ενοχές, στέρηση και καταπιεσμένα θέλω …) ή σωματικά συμπτώματα όπως είναι ο πόνος. Ο πόλεμος είναι αόρατος αλλά εξίσου καταστροφικός. Η εικόνα στην αρχή που αντικρίζει κάποιος, ισούται με την εικόνα ενός καμένου δάσους, η καταστροφή απλώνεται παντού.

 Εδώ είναι και η καινούργια αρχή. Σε αυτό το σημείο το «κράνος» πρέπει να βγει. Υπάρχει η φυσική δύναμη! το δάσος θα αναδασωθεί. Οι σκέψεις και οι ενέργειες θα αλλάξουν και θα αναδυθεί η δύναμη της θέλησης για ζωή.  Πάντα όμως θα υπάρχει το πριν από αυτό και το μετά. Η νίκη θα είναι ορατή και δεν θα έχει να κρύψει τίποτα, γιατί καθετί που ανθίζει χρειάζεται φως.

 

15/1/2020

Τελευταία άρθρα από τον/την Κατερίνα Καράμπελα