Η Λερναία Ύδρα

Κατερίνα Καράμπελα

Kατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

Η Ελληνική μυθολογία μπορεί να «φωτογραφίσει» σε προσωπικό επίπεδο τους άθλους που πρέπει να περάσουμε για να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι. Η Λερναία Ύδρα  μπορεί να παραλληλιστεί αυτή την χρονική περίοδο με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν είναι λίγα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς, όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά ανοίγουν νέα και μεγιστοποιούνται.

Αρχικά η πρώτη αίσθηση που έχει ο πολίτης αυτής της χώρας, είναι η απελπισία μετά από την κούραση της αναμονής για καλύτερες μέρες. Σταδιακά πέφτουν οι άμυνες. Πολλές φορές νομίζω ότι οι πολιτικοί μας και οι πατροπαράδοτοι αντίπαλοί και «φίλοι» μας, στόχευαν στην δίχως όρους παράδοση μας. Οι «πληγές» που άνοιξαν πριν από μερικά χρόνια όχι μόνο δεν επουλώνονται αλλά πολλαπλασιάζονται , σαν τα κεφάλια της Λερναία Ύδρας. 

Ο Ηρακλής για να καταφέρει να σκοτώσει το θηρίο είχε σύμμαχο και βοηθό τον Ιόλαο. Ποιός δεν θα ήθελε και σήμερα να έχουμε ένα πραγματικό σύμμαχο που θα κρατούσε απλά την «δάδα»;  τίποτα παρά πάνω! Όμως αντί αυτού άλλα καινούργια μέτωπα με νέα δεδομένα ανοίγουν, που όσο κι αν προσπαθούσαμε, δεν περνούσαν από την δική μας κρίση και απόφαση. Εκτός από την αποφασιστικότητα και την θέληση πρέπει να υπάρχει και ομοψυχία, θάρρος και τέλος στρατηγική. Ο Ηρακλής θα μπορούσε επ’ άπειρων να κόβει τα κεφάλια του τέρατος, αν δεν σκεφτόταν τι θα μπορούσε να του δώσει την μη αναστρέψιμη λύση.

Το απίστευτο με την χώρα μας είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι για το τι είναι αποτελεσματικό και γίνεται ακόμα πιο δαιδαλώδης η κατάσταση που ζούμε όταν εθελοτυφλούμε ή δεν θέλουμε να χάσουμε την περπατημένη μας (δηλαδή την ησυχία μας). Από την άλλη οι απόψεις διίστανται και οι σύμμαχοι γυρίζουν πλευρό, άλλωστε είναι πιο μακριά κι όμως είναι τόσο κοντά…

Το μεταναστευτικό έχει πάρει μια άλλη μορφή, το προπύργιο της Ευρώπης είναι η Ελλάδα. Εύκολα μπορεί όμως να κατηγορηθεί από τα άλλα κράτη, για αλληγορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαίδευτα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Πριν από λίγο μιλούσαμε έντονα για τα θαλάσσια σύνορα, για την υφαλοκρηπίδα, για το ΑΟΖ, για τις βραχονησίδες, για τα παράνομα σύμφωνα … η απάντηση από την γείτονα χώρα ήταν άμεση και την βλέπουμε στα χερσαία σύνορά μας.

 

3.3.2020

Περισσότερες Φωτογραφίες

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online