ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ: ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

 

Αυτή η χώρα έχει μια δυνατή δημοκρατία που ο λαός την αποφάσισε τον Ιούλιο του 1974. Αν έβλεπα τον αστρολογικό χάρτη της χώρας χωρίς να γνωρίζω την δραματική κατάσταση που ζούμε, θα έλεγα ότι θα έχουμε κατάλυση του κράτους από ξένες δυνάμεις, έτσι περιληπτικά και ανώριμα. Όμως έχοντας γνώση από τα διαγγέλματα της κυβέρνησης και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ( με όποιο τρόπο και αν το εκφράζουν), καταλαβαίνω τον ύψιστο κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες αυτής της χώρας . Οι κυβερνόντες έχουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν πολλαπλά θέματα, ίσως ξεπερνώντας τα όρια αντοχής, όμως με πραγματικό σθένος αγωνίζονται. Παραλήψεις ή λάθη αυτή την στιγμή δεν έχουν πρώτιστη σημασία. Μετά το πέρας της καταιγίδας θα εξεταστούν  και ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης αλλά και της εξουσίας.    

 Η Νέα Σελήνη είναι ενδεικτική των καινούργιων δεδομένων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολα τα νέα ξεκινήματα, δεν θα πάμε περίπατο, ο λαός θα καταπιεστεί, θα αγωνιστεί και θα πονέσει. Ο «εχθρός» έχει περάσει το τείχος και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Πολύπλευρα τα χτυπήματα, απλά κάθε τόσο πρέπει να κάνουμε ιεράρχηση των κινδύνων. Ο Χείρωνας στην μυθολογία ήταν ο πληγωμένος θεραπευτής, η πληγωμένη Ελλάδα προσπαθεί να αναρρώσει αλλά κάθε φορά υποτροπιάζει.

 

00a21a24.jpg

 

 

Όμως ιστορικά αν το δούμε πάντα ξεφύγει τον κίνδυνο.  Ο λαός της χώρας μας δεν είναι μια άυλη οντότητα αποτελείται από όλους εμάς. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που ζούμε, πώς και δεν επηρεάζουν κάποιους από τους συμπολίτες μας και δεν είναι ικανά να τους ξυπνήσουν από τον προσωπικό τους λήθαργο.

 Θα κάνω μία παρομοίωση λίγο μακάβρια: όταν στην στέπα πλησιάζουν τα αιλουροειδή,  το ελάφι που καταλαβαίνει τον κίνδυνο ειδοποιεί το κοπάδι και οι υπόλοιποι τρέπονται σε φυγή, απώλειες  θα υπάρχουν αλλά το κοπάδι θα σωθεί. Όλοι είμαστε πολύτιμοι, κανείς δεν περισσεύει. Ας ενωθούμε σε μια γροθιά που θα μας περιλαμβάνει όλους και ας παλέψουμε για το καλύτερο.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι τα κράτη περιφρουρούν τους πολίτες τους, τα όρια και τα σύνορα είναι δικλίδα ασφαλείας. Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών πρέπει να είναι αυτονόητη.

 

21.3.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 14:46

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online