ΑΡΚΕΙ Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ....

lifespeed.gr


Βασιλεία Τσορμπατζόγλου

 

 

 

 

 

Τούτες τις μέρες της απομόνωσης, οι ώρες και ο χρόνος κυλάνε αργά. Η μοναξιά οδυνηρή. Όλοι παραιτηθήκαμε από τις καθημερινές μας συνήθειες. 

Η λαχτάρα επιτακτική. Λαχταράμε να αποδράσουμε. Να φύγουμε από τα ατομικά τείχη μας και να ενωθούμε ξανά με τον έξω κόσμο. Κληθήκαμε να δοκιμάσουμε τα όρια και τις αντοχές μας. 

Μας ζητήθηκε πειθαρχία και ανάληψη ευθύνης για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που αφορά ολόκληρο τον πλανήτη. Πέρα από το φόβο του θανάτου μια άλλη μεγάλη πρόκληση  ήταν να έρθουμε αντιμέτωποι με το βαθύτερο άγνωστο εαυτό μας.

Ελπίδα μας να μπορέσουμε να βρεθούμε σ’έναν τόπο αλήθειας μέσα μας και να συναντηθούμε με την πραγματική πηγή ζωής .Επιθυμία μας, μια βαθύτερη ποιότητα ζωής, που μας ελκύει με ποικίλους τρόπους. Κάναμε και κάνουμε όλοι μας συχνά ειλικρινείς και γενναίες προσπάθειες. Όμως έχουν φέρει αυτό που βαθύτερα ποθούμε; Και τάχα ξέρουμε ποιο είναι αυτό; Υπάρχει κάποιος τρόπος ζωής που να μεταμορφώνει τις πραγματικές επιθυμίες μας σ’ένα νέο όραμα, βάζοντας μας στο σωστό δρόμο προκειμένου να τις πραγματώσουμε;

Χρειάζεται να κατανοήσουμε και να εργαστούμε με τα διάφορα επίπεδα μέσα μας με ειλικρίνεια, θάρρος και αυτογνωσία.

Η άσκηση αυτή με τον εαυτό μας, όποιο κι αν είναι το σημείο εκκίνησης ή ο στόχος ελπίζω να σταθούν ικανά να μας θεραπεύσουν, να μας ισορροπήσουν και να μας μεταμορφώσουν.

Ας το δούμε ως μια ευκαιρία που μας δόθηκε να βιώσουμε το σύνολο της ύπαρξης μας από την επιφάνεια μέχρι το βαθύ πηγάδι με νερό που κρύβει ο καθένας μέσα του.

Οι εσωτερικές μας ματιές θα βαθαίνουν την κατανόηση, θα θεραπεύσουν και θα αποδεσμεύσουν ενέργεια, δύναμη και αισιοδοξία.

Ας μην υπηρετούμε πολλούς θεούς που μας τραβούν προς διάφορες κατευθύνσεις ματαιοδοξία, φόβο, χρήμα, γόητρο κά  Μόνον η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για όλα.

Δεν έχει θέσει η κακή διάθεση. Μόνον η ανάγκη μιας σημαντικής αλλαγής για μια επιτυχημένη και εξελικτική προσαρμογή.

Εύχομαι μέσα από την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία που βιώνουμε να αναδυθεί σ’όλους μας ένας νεότερος και δυνατότερος εαυτός.

 

Χρόνια Πολλά

25.3.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online