Το «παρακράτος» ήταν εδώ!

lifespeed.gr


ΒασίληςΨαριανός Συγγραφέας

 

 

Διαβάζοντας τα όσα ελέχθησαν- σε … εύοσμα Ελληνικά- από τον Ν. Παππά ( Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τσίπρα, το 2016) προς τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, στο ηχητικό ντοκουμέντο  που δημοσιεύτηκε, την περασμένη εβδομάδα, στον Τύπο, θυμήθηκα ένα παλιότερο άρθρο μου, με τον τίτλο «Ατζαμήδες και στην σκευωρία», που είχε δημοσιευτεί, στις 14-2-2018,στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης, και το οποίο περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου «Μια τρύπα στην… Ιστορία»( Εκδόσεις ΝΟΩΝ. Αθήνα 2018).

Για τα γραφόμενά μου σε εκείνο το άρθρο, κάποιοι φίλοι αναγνώστες, προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, μου έλεγαν  να μην βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα περί κατασκευασμένης «σκευωρίας» NOVARTIS, διότι σύντομα θα επιβεβαιωθεί  η -ιστορική πλέον- ρήση του Υπουργού Δικαιοσύνης ( αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς) Δ. Παπαγγελόπουλου ότι «είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο, από συστάσεως του ελληνικού κράτους»!

Ανατρέχοντας, σήμερα, σε εκείνο το άρθρο, διαβάζω: «Μα είναι τόσο ατζαμήδες, ώστε δεν μπορούν να στήσουν μια σκευωρία που να μην προκαλεί τα γέλια; Αλήθεια από πού δανείστηκαν την ¨πατέντα¨ για το ¨σκάνδαλο¨ NOVARTIS,από την υπόθεση ΚΟΣΚΩΤΑ, όπου ο μάρτυρας Μαμανέας κουβαλούσε τα εκατομμύρια στον Αντρέα, μέσα σε «πάμπερς»;

Και η «αριστερή» φαντασία τους φτάνει, μόνο, ως το σημείο να αντικαθιστούν τα πάμπερς με… «τροχήλατες βαλίτσες»;

Και κατέληγα στο Υ.Γ. « Ας υποθέσουμε ότι ένας φανατικός αντι-ΣΥΡΙΖΑ παρουσιαζόταν ενώπιον της εισαγγελέως Διαφθοράς και ενδυόμενος το ένδυμα του ¨προστατευόμενου μάρτυρα¨ κατέθετε εις βάρος του νυν πρωθυπουργού( Τσίπρα): ¨πιθανολογώ¨, ¨με βάση την λογική των πραγμάτων¨, ¨είναι αναμενόμενο τα ποσά που δόθηκαν να είναι ιδιαίτερα υψηλά¨, ¨θεωρώ αδύνατο να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40 εκ. ευρώ¨, θα συντασσόταν, …¨αμελητί¨, πόρισμα ( κατηγορητήριο) με τα ανωτέρω καφενόβια πιθανολογήματα και θα στελλόταν το πόρισμα ¨αμελλητί¨ στην Βουλή»;

Σε εκείνο, λοιπόν, το άρθρο επικέντρωνα την κριτική μου στην πρωτοφανή- πράγματι- « από συστάσεως του ελληνικού κράτους»   βλακώδη προχειρότητα και κακοτεχνία, με την οποία είχε στηθεί το κατηγορητήριο κατά των δέκα (10 ) πολιτικών, υπουργών και τ. πρωθυπουργών, πολιτικών αντιπάλων του, τότε, κυβερνώντος κόμματος!

Ένα, ακόμα, στοιχείο, το οποίο- οφθαλμοφανώς- παρέπεμπε σε « σκευωρία» ήταν ότι  « τα ¨κοκόρια¨ του διαπλεκόμενου, φιλοσυριζαίικου Τύπου, προκαταβολικά και πριν από μέρες, ¨κακάριζαν¨ πως ¨έρχεται το σκάνδαλο NOVARTIS και θα δείτε τι έχετε να πάθετε, εκεί  στην Ν.Δ.¨»! 

Και ο αρχηγός του… «κοτετσιού» προανήγγελλε, σε ομιλία του, στην Βουλή, την αποκάλυψη του «σκανδάλου NOVARTIS» και απειλούσε την Ν.Δ. με τις επικείμενες διώξεις! Φως- φανάρι, όπως επισήμαινα σε εκείνο το άρθρο μου, ότι «εδώ και πολύν καιρό, στα υπόγεια του Μαξίμου, μαστόρευαν ο ¨μαραγκοί¨ τον ¨Δούρειο Ίππο¨, για να αλώσουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και για να φρενάρουν την δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ» ( και λόγω του Σκοπιανού)! 

Τα όσα, έκτοτε, ακολούθησαν- δυστυχώς για τους φίλους Συριζαίους που πίστεψαν στα όσα διθυραμβικά δήλωνε ο Παπαγγελόπουλος περί «πολιτικού σκανδάλου»-απέδειξαν ότι αυτό που στήθηκε εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν- πράγματι- « η μεγαλύτερη, από συστάσεως του ελληνικού κράτους» πολιτική σκευωρία!

Από τους τρεις « προστατευόμενους μάρτυρες», ο πρώτος που απέβαλε το «προσωπείο» του «προστατευόμενου» ομολόγησε ότι πιέστηκε να ψευδομαρτυρήσει!

Τον δεύτερο- σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών που δημοσιεύτηκαν- οι εισαγγελείς επί της Διαφθοράς, στην Ελλάδα, τον συμπεριέλαβαν, παρανόμως, στους προστατευόμενους μάρτυρες, διότι υπήρξε, συγχρόνως,  μάρτυρας( με προβλεπόμενη σημαντική χρηματική αμοιβή!) και ενώπιον των Αμερικανικών Αρχών, πράγμα που απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία!

Και οι δύο « προστατευόμενοι μάρτυρες», των οποίων η ταυτότητα  κρατείται μυστική (;), κατέθεσαν στην Προανακριτική της Βουλής ότι τα όσα « μαρτύρησαν» αποτελούν… «εικασίες άνευ αποδείξεων»!

Τα περίφημα στοιχεία του FBI, τα οποία, σύμφωνα με την ρητορική των κατηγόρων, «ενέπλεκαν Έλληνες πολιτικούς στο σκάνδαλο της NOVARTIS» απεδείχθησαν… «ευσεβείς πόθοι» των Συριζαίων, μετά την κατάθεση επίσημου εγγράφου των αμερικανικών υπηρεσιών, στην Προανακριτική της Βουλής, στο οποίο- κατηγορηματικά- αναφέρεται ότι «από τις έρευνες που διενήργησαν οι Αμερικανικές Αρχές δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος Ελλήνων πολιτικών»!

Και το σημαντικότερο: τρεις εν ενεργεία εισαγγελικοί λειτουργοί και μια πρώην εισαγγελέας με τις καταθέσεις τους  και με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καταγγέλλουν τους  εντεταλμένους εισαγγελείς  για την έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS  για σωρεία παραλείψεων, απόκρυψη στοιχείων, παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις, προκειμένου να ενοχοποιηθούν και να σπιλωθούν τα, ανωτέρω, δέκα πολιτικά  πρόσωπα.

 Και, επίσης, καταγγέλλουν τον αποκαλούμενον «Ρασπούτιν», Δ. Παπαγγελόπουλο, πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, για αθέμιτες ενέργειες, παρεμβάσεις και πιέσεις που άσκησε, προκειμένου να διωχθούν πολιτικές προσωπικότητες, από τον χώρο της, τότε, Αντιπολίτευσης!

 Οι κατασκευαστές του παρα- εισαγγελικού «παραμάγαζου», αφού δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν, για κανέναν από τους κατηγορούμενους, ούτε ένα ενοχοποιητικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα καφενόβια φημολογήματα των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, αφού επί μήνες είχαν «κρεμάσει στα μανταλάκια» των περιπτέρων, ως ενόχους για την υπόθεση NOVARTIS, τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, μπροστά στην γελοιοποίηση που προκαλούσαν οι αποκαλύψεις για την στημένη σκευωρία, προχώρησαν στην απόσυρση του κατηγορητήριου για τους εφτά από τους δέκα πολιτικούς, που είχαν αρχικά περιλάβει στο κατηγορητήριο, και, για αποφύγουν τον πλήρη εξευτελισμό του θεσμικού ρόλου που τους είχε ανατεθεί, κράτησαν- ως έσχατο άλλοθί τους- σε ομηρία (για περαιτέρω, δήθεν, διερεύνηση), επί τρία χρόνια(!), μέχρι σήμερα, τους τρεις, από τους δέκα, πρώην υπουργούς!

Και η δυσοσμία της πολιτικής ζωής, που βιώσαμε την περίοδο 2015-2019 έφτασε, σήμερα, στο επίπεδο… υπονόμου, με την δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας  Ν. Παππά-Μιωνή!

Τώρα, λοιπόν, όλοι, πια, ξέρουμε ότι το παρά- εισαγγελικό  «παραμάγαζο» ήταν «γέννημα, θρέμμα» του παρακρατικού « μαγαζιού» που λειτουργούσε στα υπόγεια του Μαξίμου, την περίοδο της… «ενδόξου» διακυβερνήσεως Τσίπρα- Παππά!

Και χρειάζεται μεγάλο θράσος- που μόνο ο Τσίπρας και η παρέα του διαθέτουν-για να αντεπιτίθεσαι, εκτοξεύοντας την κατηγορία ότι « ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την πολιτική ζωή σε βούρκο»,  διότι ο Μιωνής (προνοητικότατα) ηχογραφούσε… τα «παζαρέματα» του Ν. Παππά ( την περίοδο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομιμοποιήσει τις ¨παράνομες¨ μαγνητοφωνήσεις, καταργώντας προηγούμενη διάταξη της Κυβέρνησης Σαμαρά, με την οποίαν είχαν απαγορευτεί )!

Και  είναι να απορεί κανείς πώς κάποιοι νοήμονες και αξιοπρεπείς - έστω και οι λίγοι που παραμένουν, ακόμα, στον ΣΥΡΙΖΑ-  παρακολουθούν , ως «άφωνοι αμνοί», την… σπαραξικάρδια, στην γελοιότητά της, παράσταση, την οποίαν ανεβάζει ο  Τσίπρας με τον Παππά, στο «θέατρο» της Κουμουνδούρου: «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο… Μητσοτάκης»!

9.7.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 16:39

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online