Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πολιτισμός των ISIS!

lifespeed.gr


ΒασίληςΨαριανός Συγγραφέας

 

 

 

 

 

Όταν, πριν από χρόνια, επισκεφτήκαμε την Αγια-Σοφιά, νιώσαμε την ανάσα τη Ιστορίας. 

Μείναμε ενεοί, στη θέα ενός τεράστιου τρούλου, που «στερεώνονταν πάνω σε μια βάση φωτός», ενός αιθέριου  τρούλου, ο οποίος, όπως γράφει ο ιστορικός Προκόπιος, «αιωρούνταν, σαν να κρέμονταν από τον ουρανό με μια χρυσή αλυσίδα»! 

Αφουγκραστήκαμε τις επευφημίες του λαού στην στέψη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Τα « Υπερμάχω Στρατηγώ» και τους νικητήριους ύμνους, καθώς και τις θρηνωδίες και τις παρακλήσεις των πιστών, όταν οι ορδές των Αγαρηνών πολιορκούσαν την «Βασιλεύουσα». 

Και  μείναμε, μέχρι σήμερα, με το θάμβος στα μάτια από την λάμψη της Τέχνης των ψηφιδωτών και των  τοιχογραφιών, από το αριστουργηματικό αρχιτεκτονικό  δημιούργημα και την λαμπρότητα  ενός πολιτισμού που δημιούργησε ο Ελληνισμός στην διάρκεια της χιλιετούς  Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.  

Σήμερα, εισέβαλε, ξανά, στην Αγια-Σοφιά το  ασκέρι  των Νέο- Οθωμανών του Ερντογάν

Ο Ερντογάν συνεχίζοντας την…« ένδοξη» παράδοση του ισλαμικού κράτους, του ISIS, καταστρέφει ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού και στη θέση του στήνει ακόμα ένα τζαμί. Επιστροφή στον πολιτισμό της ορδής των Τουρκομάνων και στον  Μεσαίωνα του «Ιερού Πολέμου»  του Ισλάμ!

Μέχρι σήμερα εκατομμύρια Έλληνες επισκέπτονταν την Πόλη και την Αγια-Σοφιά και αιμοδοτούσαν  με τουριστικό συνάλλαγμα  την τουρκική οικονομία. Είναι καιρός να πάψουμε να ενισχύουμε την  καταρρέουσα οικονομία του Ερντογάν και να  απαντήσουμε στα νέο-οθωμανικά   σχέδιά του με την διακοπή κάθε τουριστικής σχέσης, μέχρι να αντιληφθεί ο Ερντογάν- ή οι διάδοχοί του στον σουλτανικό θρόνο- ότι με τις προσευχές των Τούρκων ιμάμηδων- τώρα- στο τζαμί της Αγια-Σοφιάς, ο Αλλάχ δεν  πρόκειται να… βρέξει δολάρια!

Η Τουρκία του Ερντογάν γκρεμίζει, μια  μια, τις γέφυρες με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό  και επιστρέφει στον οθωμανικό Μεσαίωνα του σουλτάνου «Χαλίφη όλου του Ισλάμ», του Σελήμ του Α΄ και Σουλεϋμάν του Α΄ οι οποίοι επιχείρησαν, ο μεν πρώτος να εξισλαμίσει με την βία όλους τους χριστιανούς της αυτοκρατορίας του, ο δε δεύτερος να κατάσχει όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες ( τα σχέδιά τους, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκαν, χάρη στην αντίδραση του Σεϊχουλισλάμη και της ανώτερης τάξης των Ουλεμάδων)!

Και είναι καιρός πια, οι Ευρωπαίοι να απαλλαγούν από τις αυταπάτες που τρέφουν ότι μπορούν να συνετίσουν τον σουλτάνο Ερντογάν με παραινέσεις και… φιλικά «μπατσάκια»! 

Το μέτρο που μπορεί να συμμορφώσει τον Ερντογάν και να τον προσγειώσει, από τους αιθέρες της αλαζονείας, στην σύγχρονη πραγματικότητα, είναι η διακοπή κάθε οικονομικής συναλλαγής της Ε.Ε. με το «σουλτανάτο» του. Όσο εισρέουν ευρώ στον κορβανά του, ο Ερντογάν θα κοροϊδεύει τα ευρωπαϊκά φληναφήματα και θα συνεχίσει να απειλεί και να παραβιάζει βάναυσα κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου!

16.7.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 16:31

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr