Η Σπείρα του Έρωτα

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

Είναι κάποιες βραδιές ...που θέλεις να τις ξαναζήσεις...Είναι κάποιες βραδιές τόσο μοναδικές που πριν γευτείς την αύρα τους ,το κάλεσμά τους σε προδιαθέτει θετικά… 

Έτσι ήταν και η βραδιά της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2020 κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό της Αθήνας, μια βραδιά καλοκαιριού, όπου μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Δαφνίου στο Χαϊδάρι έλαβε χώρα η μουσικο-θεατρική παράσταση "Η Σπείρα του Έρωτα "!

Η Ανδρομάχη Δαυλού σε σκηνοθεσία, κείμενα και ερμηνεία σε ένα μοναδικό ντουέτο πλήρης εναρμόνισης με τον Άρη Γραικούση σε μουσικές επιλογές, απόδοση και ερμηνεία, μας καθήλωσαν σε όλη την διάρκεια της παράστασης και μαζί τους μέσα απ’ την σπείρα των ματιών τους ταυτίστηκαν τα μάτια μας  και όλες οι αισθήσεις μας, ζώντας ένα απρόσμενο ερωτικό ταξίδι...ένα ταξίδι πηγαίο, έντονο, στοχαστικό με όλη την παλέτα των συναισθημάτων μέσα απ’ το  άρωμα της μουσικής και το χρώμα των τραγουδιών, μέσα απ’ τους ταλαντούχους πρωταγωνιστές, την Ανδρομάχη και τον Άρη ! 

«Η ύπαρξη μιας διαχρονικής οικουμενικής γυναίκας που έζησε, ζει και υπάρχει στο δρόμο της ιστορίας ανέκαθεν, κινείται τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και γίνεται ο καμβάς της παράστασης».

Αξίζει εδώ να κάνουμε και μια αναφορά και στους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης αυτής που η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία της. Η εναλλαγή των κουστουμιών εντυπωσιακή, παίρνοντας σάρκα και οστά όταν τα φορούσε η Ανδρομάχη Δαυλού συντελώντας και  ο σχεδιασμός  φωτισμού  σε μια μυσταγωγία με την μελωδία του πιάνο. 

Ο Σωκράτης είχε πει πριν δυόμιση περίπου χιλιάδες χρόνια πως το τέλειο ανθρώπινο πλάσμα είναι όλα τα ανθρώπινα πλάσματα μαζί, είναι κάτι συλλογικό, είναι Εμείς.. .Είμαστε όλοι εμείς μαζί που κάνουμε την τελειότητα . Έτσι θα κλείσω παρομοιάζοντας το συλλογικό με τους συντελεστές της παράστασης όπου όλοι μαζί οδεύουν...στην τελειότητα !

Υ.Γ. Η παράσταση μόλις τελείωσε και εγώ παρέμεινα στη θέση μου...ήθελα ακόμα λίγο ταξίδι...αυτό νομίζω τα λέει όλα!!! 

 

Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Θεόδωρο Λιανόπουλο (Theo Lian) για τις φωτογραφίες που κοσμούν το άρθρο. 

Αριστέα  Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος-Ραδιοφωνική  Παραγωγός
Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Μέλος της Ε.Σ.Ε.Τ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online