Λαοφιλέστατοι Άρχοντες της νήσου Λέσβου.

lifespeed.gr


Βασίλης Ψαριανός  Συγγραφέας

 

Θέλει αρετήν και τόλμην να διατηρείς  την ψυχραιμία σου και  να υπερασπίζεσαι την λογική και την αλήθεια που επιβάλει η αδήριτη ανάγκη της συγκυρίας που βιώνουμε ως Λέσβιοι, όταν η οργή και η αγανάκτηση, η  θλίψη και η απόγνωση, ο φόβος και η πικρία κυριαρχούν στην κοινότητα σαν μια άλλη, παράλληλη πανδημία  με  αυτήν του κορονοϊού!

Οι Άρχοντες,  στα « ορθά», κατά τον Αριστοτέλη πολιτεύματα, δεν εξυπηρετούν πάντοτε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της κοινωνίας, όταν  στοιχίζονται στην …  «ουρά» του πλήθους και προσθέτουν και την δική τους συναισθηματική φόρτιση σε εκείνην του πλήθους, αλλά όταν «ηγούνται» της κοινωνίας των πολιτών, όταν προβλέπουν και  προλαμβάνουν, όταν ζυγιάζουν ανάγκες και δυνατότητες και  προτείνουν λύσεις, πέραν και ανεξάρτητα από  αυτά που υπαγορεύει το «θυμικόν», που, σήμερα, κυριαρχεί, δικαιολογημένα, στο σύνολο των «αρχομένων».

Μιλήστε στους θυμωμένους κατοίκους με την γλώσσα της λογικής και αναδείξετε τις αναγκαιότητες που επιβάλλει η συγκυρία. 

Αναγνωρίστε, πρώτα, οι ίδιοι το γεγονός, ότι ενόσω  το νησί της Λέσβου δεν είναι δυνατόν να… μετακινηθεί δυτικότερα, για  να απομακρυνθεί από τις μικρασιατικές ακτές και να απαλλαγεί από  τις άμεσες επιπτώσεις της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία, θα συνεχίσει να δέχεται τα πλήθη των  μεταναστών, που θα αποβιβάζονται στις ακτές του νησιού.

Τούτων δοθέντων η μόνη « οχύρωση» που μπορεί να προστατεύσει το νησί, και κατ΄ επέκτασιν  την Ελλάδα, και να ανακόψει την εισβολή στην ελληνική επικράτεια των εξωθούμενων από τα τουρκικά εδάφη μεταναστών είναι η δημιουργία «στρατοπέδου» ή «φυλακής υψίστης ασφαλείας», όπου θα εγκλείονται  οι παρανόμως εισερχόμενοι, έως ότου απελαθούν.

Και, βεβαίως, πρέπει να εκλείψει το όνειδος της Μόριας· αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι θα πάψουν να αποβιβάζονται στην Λέσβο οι μετανάστες από την απέναντι ακτή· αντίθετα, θα αυξηθούν οι αποβιβαζόμενοι στην Λέσβο, εάν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πια Μόριες ή « κλειστά κέντρα» και ότι θα περνάν από την  «γέφυρα» της Λέσβου, για να βρεθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, απ΄ όπου πιστεύουν πως μπορούν, ευκολότερα, να βρεθούν στην Δ. Ευρώπη.

 Και αυτό το βέβαιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει περισσότερους κινδύνους για την ειρηνική διαβίωση των κατοίκων και  μεγαλύτερη ζημία για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του νησιού.

Και ένα τελευταίο: στην Ιστορία υπήρξαν φορές που τα ΝΑΙ απεδείχθησαν ( και στην σημερινή συγκυρία το ΝΑΙ στην δημιουργία  « Κλειστού Κέντρου») περισσότερο ηρωικά και χρήσιμα για την πατρίδα από τα εύκολα ΟΧΙ, σε όλα!

Εκ γενετής Λέσβιος, Βασίλης Ψαριανός.

Φιλόλογος, Συγγραφέας.

 

 

 

22.9.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 11:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online