Άλλαξε ή χειροτέρεψε;

lifespeed.gr


Βασίλης Ψαριανός Συγγραφέας

 

Κάποιοι σχολιαστές της πολιτικής μας ζωής υποστήριζαν ότι ο Α. Τσίπρας έχει αλλάξει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό που διεκδικεί την θέση που κατείχε  το ΠΑΣΟΚ, στον χώρο της Κεντροαριστεράς. 

Αυτά λέγονταν, όταν ο  Τσίπρας κυβερνούσε υπό την στενή παρακολούθηση ή « εποπτεία» της Τρόικας και ως ομοτράπεζος των Ευρωπαίων ηγετών αντάλλασσε αγκαλιές και φιλιά με τον Γιούνκερ. 

Σήμερα, που ο Α. Τσίπρας κατήλθε από τον πρωθυπουργικό θώκο και στερήθηκε τα μεγαλεία και τις συναναστροφές με την ευρωπαϊκή ελίτ, το μόνο που φαίνεται να άλλαξε  είναι το, άλλοτε, αυτάρεσκο ύφος του όταν κομπορρημονούσε αυτοθαυμαζόμενος ότι είναι ο νεαρότερος πρωθυπουργός που κυβερνά την Ελλάδα!

Σήμερα, μουτζούφλης, σαν χρεοκοπημένος «μαγαζάτορας», και με το μονίμως οργίλο ύφος του φαίνεται  πως ξέχασε  ότι κυβερνούσε, πριν από ένα χρόνο, την χώρα ως πρωθυπουργός, και επανήλθε στις εφηβικές του συνήθειες, τότε που ως πρόεδρος του 15μελούς στο Γυμνάσιο και ως αρχηγός του «Εγκέλαδου» στο Πολυτεχνείο» « πουλούσε»...με τον πήχη  την «αντίσταση στο κατεστημένο»! 

Το πιο ανησυχητικό και θλιβερό, συγχρόνως, είναι  ότι έχει χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας ·

αγνοεί την τρομακτική αλλαγή που επέφερε, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής-παγκοσμίως- η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται , τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, για τον έλεγχο της εξάπλωσής του, καθώς και  για τον περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών που έχει προκαλέσει  η πανδημία και, με την γνώριμη ιταμότητα που τον χαρακτηρίζει, καθυβρίζει( στη Βουλή,7/9/2020) τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που πέρασε ποτέ από την χώρα, διότι είχε υποσχεθεί ανάπτυξη και η χώρα έχει καταγράψει ύφεση». Το μόνο  που δεν είπε ακόμα είναι ότι ο Μητσοτάκης έφερε τον κορονοϊό από την Κίνα!

Εδώ ο παραλογισμός σπάζει κάθε προηγούμενο αντιπολιτευτικό ρεκόρ! Ακόμα και ο Τσακαλώτος αισθάνθηκε ντροπή και  εξέφρασε την διαφωνία του για τις άστοχες και  «χρυσαυγίτικες» ύβρεις του αρχηγού του, κατά του πρωθυπουργού της χώρας! 

Και  ακολουθεί- πιστή στο… σοσιαλιστικό  ίνδαλμά της- η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, για να μην υστερήσει από τον αρχηγό της, σε μια επίδειξη βλακείας και αγραμματοσύνης , αποκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη «απάτρι(sic) και διεθνιστή»!

Δεν ξέρω εάν κάποια αντανακλαστικά ορθοφροσύνης και ευπρέπειας  στην εκφορά του πολιτικού λόγου, που φαίνεται να διασώζουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Τσακαλώτος ), θα λειτουργήσουν  πιο αποφασιστικά, προκειμένου  να ανακόψουν τον αντιπολιτευτικό κατήφορο που ακολουθεί ο αρχηγός τους, ο οποίος, εκτός από τις αλλοπρόσαλλες θέσεις του για τον έλεγχο  της πανδημίας και την ασύνετη πλειοδοσία του, αναφορικά με  τα μέτρα  στήριξης της οικονομίας, και την σύγχυση που επιφέρει, προκαλεί- δυστυχώς- και επικίνδυνα ρήγματα στην ενιαία πολιτική στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αναφορικά με τα εθνικά θέματα, όπου η επιπόλαια κριτική που ασκεί στους κυβερνητικούς χειρισμούς ενισχύει, συχνά, την επιχειρηματολογία του Ερντογάν και αποδυναμώνει το εθνικό μέτωπο και την εθνική προσπάθεια.

Φοβάμαι ότι οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις του πρώην επιφανούς «συντρόφου» τους, μεγαλοεργολάβου Καλογρίτσα, που έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, εξίσου βορβορώδεις, των Μιωνή-Παππά, θα οδηγήσουν τον πρώην ένοικο του «Λευκού Οίκου» (σύμφωνα με την ορολογία Καλογρίτσα) σε μεγαλύτερο πολιτικό παροξυσμό, με αποτέλεσμα να επιλέγει ως καλύτερη άμυνα την επίθεση εκτοξεύοντας τα πλέον… «τοξικά αέρια» εναντίον των… «εχθρών» του, είτε αυτοί βρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα είτε στα έδρανα- αύριο- του Ειδικού Δικαστηρίου είτε, ακόμα, και «εντός των  τειχών» της «συντροφικής» επικράτειας!

Ποιοι  ενθαρρύνουν ή και υποκινούν τους μαθητές- καταληψίες των σχολείων;

  Οι υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας περίμεναν από την ΟΛΜΕ, από εκπαιδευτικούς- παιδαγωγούς που, εννοείται, ενδιαφέρονται και πρωταγωνιστούν στην εθνική προσπάθεια για την μόρφωση των παιδιών και  την διάπλασή τους ως ελεύθερων και υπεύθυνων ανθρώπων και αυριανών πολιτών, να συμβάλλουν, ώστε να μην διακοπεί, λόγω της πανδημίας, η εκπαιδευτική διαδικασία, πράγμα που θα είχε ως συνέπεια- εκτός των άλλων ψυχοπνευματικών συνεπειών- την μεγαλύτερη έκθεση των παιδιών- σε ανεξέλεγκτους χώρους συναναστροφής, εκτός του σχολείου- στον κίνδυνο να προσβληθούν τα ίδια από τον ιό του κορονοϊού και να τον  μεταδώσουν στους οικείους τους.

Η αποστεωμένη, όμως, συντεχνιακή λογική τους πορεύεται  στον σκοτεινό δρόμο της ανευθυνότητας! Η ΟΛΜΕ στηρίζει το «μαθητικό κίνημα» των « καταλήψεων» και καταγγέλλει την κυβέρνηση, τους εισαγγελείς , την αστυνομία, κάποιους δημάρχους  και ορισμένα ΜΜΕ για το « ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης  του μαθητικού κινήματος»!

Την ίδια υπευθυνότητα και την συμβολή στην απρόσκοπτη και μορφωτικά καρποφόρα λειτουργία  της δημόσιας εκπαίδευσης περίμεναν οι πολίτες και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, από ένα κόμμα που διαχειρίστηκε, ως κυβέρνηση, τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς και το οποίο φιλοδοξεί, κάποτε, να ξανακυβερνήσει αυτήν την χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, συνεχίζοντας την αντιπολιτευτική «σπέκουλα» της εκμετάλλευσης κάθε δράσης και αντίδρασης, η οποία στρέφεται κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, εμμέσως, πλην σαφώς, ενθαρρύνει τους « καταληψίες» των σχολείων- αποφεύγοντας να πάρει θέση- και… καμαρώνει  για την ανακοίνωση της Νεολαίας του κόμματος ( στο facebook), όπου καταγγέλλεται η Ν.Δ. ότι « στοχοποιεί την Νέα Γενιά, η οποία, αυτονόητα, προχωρεί σε καταλήψεις»!

Με τέτοιους «δασκάλους»- ευτυχώς η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, σε αντίθεση με τους « συνδικαλιστάρχες» τους, δείχνουν  θαυμαστή υπευθυνότητα, αυτοσεβασμό και αφοσίωση στο λειτούργημά τους- και με τέτοιους κομματικούς ινστρούχτορες, κάποια ανήλικα παιδιά είναι επόμενο να αυτοπαγιδεύονται, μέσα στις «αντιστασιακές» φαντασιώσεις τους, και να επιζητούν την αυτοηρωοποίησή τους, ως  πρωταγωνιστές στις «καταλήψεις»  των σχολείων τους!

Αλλά για  την θεραπεία αυτών των νοσηρών συμπτωμάτων πρέπει, εκτός από την επίσημη Πολιτεία, να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης, που της αναλογεί,   και η οικογένεια!

16.10.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 09:59

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online