Μαρία Κοκολάκη: «Πάντα να κοιτάμε μπροστά…»

lifespeed.gr


Δημοσιογράφος

 

 

 

Με αφορμή την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός», που  παίζεται στο θέατρο Αλάμπρα και θα σας μείνει αξέχαστη, επικοινωνήσαμε με την ηθοποιό Μαρία Κοκολάκη όπου εγκάρδια απάντησε στα ερωτήματα που της θέσαμε και την ευχαριστούμε από καρδιάς! 

A.K:  Τι ήταν αυτό που σας έκανε τελειώνοντας τη Θεολογική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών να ασχοληθείτε με την υποκριτική; 

M.K:  Η υποκριτική ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου  από το σχολείο ακόμα, οπότε ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο, και έχοντας πλέον το χρόνο που απαιτείται, έδωσα εξετάσεις και έγινα δεκτή στη δραματική σχολή  ''Θεμέλιο'' και κάπως έτσι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους! 

  

A.K:   Μιλήστε μας για τη γνωριμία σας με τον κύριο Χάρη Ρώμα…Αισθάνεστε τυχερή γι’ αυτή και γιατί; 

M.K: Η πρώτη γνωριμία με τον κύριο Ρώμα έγινε στην σχολή την περίοδο που έδινα τις διπλωματικές εξετάσεις για να πάρω το πτυχίο από το υπουργείο πολιτισμού...έγινε κυριολεκτικά στην εκπνοή του χρόνου, ότι δηλαδή και ολοκλήρωνα τις σπουδές μου, οπότε πραγματικά  μόνο σημαδιακή θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτή μας την συνάντηση. Εννοείται λοιπόν ότι αισθάνομαι κάτι παραπάνω από απλώς τυχερή όχι  μόνο το να γνωρίσω τον κύριο Ρώμα,αλλά και να έχω την δυνατότητα να δουλέψω μαζί του. Είναι τόσο δοτικός και σαν ηθοποιός και σαν άνθρωπος ,πάντα δίπλα μας να μας συμβουλεύσει, και να μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαζόμαστε...είναι ευλογία να δουλεύει κάποιος μαζί του πραγματικά! 

A.K:  Γιατί να επιλέξει κάποιος να έρθει να παρακολουθήσει τη παράσταση: «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός»; 

M.K:  Διανύουμε εδώ και αρκετούς μήνες μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο πρωτόγνωρη για όλους. 

Έτσι μια κωμική παράσταση θεωρώ ότι είναι μια όαση, ένα δίωρο  που χρειαζόμαστε όλοι-  τώρα περισσότερο από ποτέ-να γελάσουμε και να ξεχάσουμε όσο μπορούμε αυτά που ζούμε. 

Ο κύριος Ρώμας έχει καταφέρει να διασκευάσει αριστοτεχνικά και να δώσει μια πιο φρέσκια πνοή σε ένα έργο που στους περισσότερους από μας είναι αρκετά οικείο λόγω της αξέχαστης παλιάς ελληνικής ταινίας. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει ανάγκη  το γέλιο και η παράσταση αυτή το προσφέρει απλόχερα! 

00a1a22.jpg

 

 

A.K:  Ταυτίζονται με τη προσωπικότητά σας κάποια στοιχεία του χαρακτήρα που υποδύεστε; 

M.K:  Η  Ντέπυ ,ο χαρακτήρας που υποδύομαι  εγώ, και η Λόλα ,ο χαρακτήρας που υποδύεται υπέροχα η Τάνια Τρύπη, είναι κατά κάποιο τρόπο οι πέτρες του σκανδάλου στην όλη παράσταση ,εκείνες που παρασύρουν τους άντρες του έργου και τους κάνουν να ξεχάσουν ακόμα και το ότι είναι παντρεμένοι! 

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι τέτοιο ,είναι τελείως έξω απ’ τον χαρακτήρα μου, αλλά αυτό ακριβώς είναι που μου αρέσει σε αυτόν τον ρόλο, το ότι υποδύομαι κάποια εκ διαμέτρου αντίθετη από μένα! Είναι πρόκληση και μου αρέσει πολύ! 

  

A.K:  Τί σας κάνει να χαμογελάτε κάθε μέρα και τι σας πικραίνει; 

M.K:  Χαμογελώ πολύ συχνά μέσα στην μέρα,ακόμα και με τα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα,με ένα τραγούδι που θα ακούσω,με κάτι που θα δω στο δρόμο...με οτιδήποτε...γενικά προσπαθώ να χαμογελώ  ακόμα και αν κάποιες φορές δεν έχω πολύ καλή διάθεση, έχω παρατηρήσει  ότι αμέσως όλα  δείχνουν πολύ καλύτερα !...Αυτό που με πικραίνει είναι η κατάσταση που ζούμε τώρα και θέλω να περάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα… 

A.K:  Έχετε κάποιο μότο στη ζωή σας; 

M.K: Πάντα να κοιτάμε μπροστά...δεν είναι πολύ εύκολο αν και έτσι ακούγεται και γω το δουλεύω κάθε μέρα..αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια...μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε...ό,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. 

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Μαρία Κοκολάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια ''Ελληνική Παιδεία''.  Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών ,απόφοιτος της ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης '' Θεμέλιο'' και μιλάει άπταιστα  αγγλικά και ισπανικά.  

Στο θέατρο έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις ''Ο μάγος με τα χρώματα'' ,θέατρο 

Περίακτοι ,σκην.Σ.Κολιαβασίλης (2010), '' Μερικοί τον προτιμούν νεκρό'' ,θέατρο Θεμέλιο ,σκην. Ζ.Ζάρπα (2011), ''Νάλας και Νταμαγιάντη " (αναλόγιο ),ομάδα θεώρηση,σκην.Γ.Χατζηδάκης (2011 ), '' Δωδέκατη νύχτα'' θέατρο Θεμέλιο σκην. Ζ.Ζάρπα (2012) ,'Η δολοφονία του Ραμόν Μαρτίνεζ ' (bar theater ) σκην. 

Β.Δουκουτσέλης, '' Ο Μαγικός κόσμος του Σκρουτζ '' σκην.Χ.Ρώμας (2015-2017 ). '' (Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες '' σκην.Χ.Ρώμας (2017-2018) ''Νεφελοκουκοχώρα '' σκην. Χ.Ρώμας (2018-2019).  

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στην σειρά ''Ματωμένα Χώματα " σε σκηνοθεσία του Κ.Κουτσομύτη,καθώς και στις ταινίες μικρού μήκους '' Η εσχάτη'' ,και '' Φορεμένες ιστορίες '' της Ε.Κοκολάκη ,και '' Handshake '' της Κ.Σιγάλα. 

 

Αριστέα  Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος-Ραδιοφωνική  Παραγωγός

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Μέλος της Ε.Σ.Ε.Τ

29.10.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 13:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online