Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανατρέπει τα δεδομένα.

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

Ο πολιτισμός κρατά διαδικτυακά και προσπαθεί να περισώσει ότι περισσότερο μπορεί. 

 

Σινεμά με κάθε τρόπο, φεστιβάλ με κάθε τρόπο. Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει online από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου με ανεξάρτητο σινεμά από όλο τον κόσμο, με την πρόσφατη ελληνική παραγωγή, με συναρπαστικά αφιερώματα, με ανατρεπτικές ταινίες που θα μας ταξιδέψουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σε αυτές τις απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες ημέρες που ζούμε. Στο www.filmfestival.gr  θα μπορείτε να παρακολουθήσετε 177 ταινίες

«Από τον Φεβρουάριο του 2020 η καθημερινή μας ζωή μοιάζει να βρίσκεται στα χέρια ενός σεναριογράφου επιστημονικής φαντασίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν αποτελεί εξαίρεση, όμως πρόκειται για έναν δυναμικό και ανθεκτικό θεσμό. Όπως κάναμε και τον Μάρτιο με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ότι  και αν συμβεί, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα γίνει. Το οφείλουμε στο κοινό, στους δημιουργούς, στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στην ομάδα μας. Σινεμά με κάθε τρόπο, σινεμά οπουδήποτε για να φωτίσει τις μέρες και τις νύχτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό.

«Παρουσιάζοντας την online εκδοχή του Φεστιβάλ αναζητούμε ταυτόχρονα νέα θεωρητικά εργαλεία ερμηνείας του κινηματογράφου και των τεχνών αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας που μας περιβάλλει. Οργανώνουμε εικαστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης και σχεδιάζουμε εναλλακτικές λύσεις για καθεμιά από τις επόμενες κινήσεις του Φεστιβάλ μας. Το Σινεμά με κάθε τρόπο είναι φέτος ένας τρόπος αγάπης και κατανόησης, ένας τρόπος να θέσουμε και εμείς μερικούς κανόνες πάνω από τους κανόνες που μας επιβάλλει ο νέος κορονοϊός, ένας τρόπος αντίδρασης στον αντεστραμμένο κόσμο που μπήκαμε» σημειώνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

 

Η αυλαία του 61ου ΦΚΘ ανοίγει με το συγκινητικό «Ταξίδι της Φάλαινας» του Φίλιπ Γιούργιεφ

Η διοργάνωση  θα ολοκληρωθεί  την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, με την προβολή της ταινίας «Δεν θα ξαναχιονίσει» των Μαουγκοζάτα  Σιμόφσκα  και Μίχαου Ένγκλερτ.

Ο κινηματογράφος και το ελληνικό θέατρο είναι οι πλέον ταλαιπωρημένοι  κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Τώρα, καλούνται 

να διακόψουν  τη λειτουργία τους, με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες, που συνεπάγονται την οικονομική καταστροφή.

Είναι η ώρα των αποφάσεων και των ουσιαστικών λύσεων. Οι άνθρωποι της έβδομης τέχνης δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος και ελπίζουν ότι η πολιτεία θα τους σταθεί αποτελεσματικά. 

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μια όαση που ίσως δώσει το έναυσμα για μια νέα επανεκκίνηση. 

 

 

Κων/νος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

 

 

4.1.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 12:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online