Ο πλούτος σε στέλνει στον Παράδεισο ή στην κόλαση - Κυριακή 22/11/2020

lifespeed.gr


Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη 

 

 

 

 

 

Ευαγγελικό ανάγνωσμα Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2020.

 

Ο πλούτος σε στέλνει στον Παράδεισο ή στην κόλαση.

 

Διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη θα δούμε τις παραβολές που μιλούν για τους πλουσίους και τους φτωχούς, για παράδειγμα του άφρονος πλουσίου, του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου, τον πλούσιο νεανίσκο, τον Ζακχαίο που ήταν πλούσιος. Κάποιοι από αυτούς τους πλουσίους έχασαν την ψυχή τους, ενώ ο τελώνης που ήταν πλούσιος και ονομαζόταν Ζακχαίος, γνωρίζοντας τον Χριστό και γενόμενος μαθητής Του, μοίρασε τον πλούτο του και κέρδισε την Βασιλεία των Ουρανών.

 

Η εκκλησία δεν πολεμά τον πλούτο, δεν πολεμά τους πλουσίους, απλά κάνει λόγο για την διαχείριση του πλούτου που μας στέλνει ο Θεός και το πώς ένας πλούσιος μπορεί είτε να χάσει την ψυχή του και να πάει στην κόλαση είτε να κερδίσει την Βασιλεία των Ουρανών, δηλαδή τον Παράδεισο.

Τον πλούτο καθώς και ό,τι μας δίνει ο Θεός είναι για το καλό της ψυχής μας, αρκεί εμείς να μην γινόμαστε άφρονες, δηλαδή χωρίς νου. Χρειάζεται να δοξάζουμε και να ευχαριστούμε τον Θεό για όλες τις δωρεές Του. Να μην κοιτάμε τον εαυτό μας και τη ζωούλα μας και να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας.

Οφείλουμε να προσέχουμε, διότι ο πλούτος και τα υλικά αγαθά διαφθείρουν τον άνθρωπο, τον καταστρέφουν και τον κάνουν αρχομανή με αποτέλεσμα να μην υπολογίζει τον συνάνθρωπο, με εμφανή την έλλειψη της αγαπητικής καρδιάς και της ελεημοσύνης που πηγάζει από την αγάπη.

 

Δείτε την video ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:

 

"Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Ή ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ" 

 

 

21.11.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 05:53

Video

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online