Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σκίζει» και κορονοϊούς!

lifespeed.gr


Βασίλης Ψαριανός Συγγραφέα

 

 

« Η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα». Καρλ Μαρξ.

Επιχειρεί, με την ίδια συνταγή του 2010-2014, να εκμεταλλευτεί την  πανδημική κρίση, να υπονομεύσει την κυβερνητική προσπάθεια, να φθείρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να  παραπλανήσει τον πληττόμενο λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του.

Τότε, το  2010- 2014, βιάζοντας βάναυσα την λογική και παίζοντας  στα ζάρια το μέλλον της χώρας, υποσχόταν πως θα «σκίσει τα Μνημόνια» και, σήμερα, « σκίζει» κορονοϊούς! (σκεφτείτε μόνο, εάν, την τελευταία στιγμή, δεν έκανε- τότε- την κωλοτούμπα  και δεν τηρούσαν υπεύθυνη και πατριωτική στάση τα άλλα κοινοβουλευτικά  κόμματα, σε ποια κατάσταση θα είμαστε σήμερα, μόνοι και χωρίς καμιά ευρωπαϊκή στήριξη, απέναντι στην πανδημική  κρίση  και την νεο-οθωμανική Τουρκία).

 Υποκαθιστώντας τους επιστήμονες αποφαίνεται περί της εγκυρότητας και επικαιρότητας των μέτρων που λαμβάνονται για τον έλεγχο της πανδημίας και ως επιτυχημένος, ο ίδιος, «πυροσβέστης»( που …αρίστευσε  στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ΜΑΤΙ) κατηγορεί τον Μητσοτάκη ως  « πυρομανή πυροσβέστη», ο οποίος, αντί να σβήνει την «πυρκαγιά» του κορονοϊού, της ρίχνει… βενζίνη!

Ό, τι κι αν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όποια μέτρα κι αν παίρνει για τον έλεγχο του πανδημικού κύματος και την οικονομική ανακούφιση και ενίσχυση των πληττομένων, των  εργαζομένων και των ανέργων, των επιχειρήσεων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μηδενίζεται από την αχαλίνωτη αντιπολιτευτική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ: « είναι πολύ λίγα», καταγγέλλουν, « εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς», «λαμβάνονται καθυστερημένα», «είναι μονομερή  και ενισχύουν ημετέρους»,  «δεν είναι ενταγμένα σε ένα  μελετημένο και ενιαίο σχέδιο»!

 Δίνει δέκα ο Μητσοτάκης; « κόντρα ρελάνς» ο Τσίπρας: τα κάνει, αμέσως εκατό!

Δίνω όσα επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας  και κρατώ και κάποια εφεδρεία, γιατί δεν ξέρω « τι τέξεται η επιούσα», δηλώνει ο Μητσοτάκης.  

« Λεφτά  υπάρχουν», διατείνεται ο Τσίπρας ( κούνα το «Λεφτόδεντρο» και θα πέσουν!). Δώστα όλα, «εδώ και τώρα», «εμπροσθοβαρώς», κραυγάζει ο… χουβαρδάς !

Και είναι τέτοια η αγωνία του για την μελλοντική του θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας και τόση η οργή του, διότι, συνεχώς, κατρακυλάει η δημοτικότητά του στις δημοσκοπήσεις, έναντι του Μητσοτάκη, ώστε χάνει, εντελώς των έλεγχο του αντιπολιτευτικού του λόγου και επαναλαμβάνει… τις βρισιές, του 2012-14, για τους «δωσίλογους» και τους «Γερμανοτσολιάδες», επικαιροποιημένες, τώρα, ως υβριστικά «κοσμητικά επίθετα» για τον Μητσοτάκη: «πολιτικός απατεώνας», « πυρομανής πυροσβέστης», « εγκληματικά ανεύθυνος»! Και ως άλλος  Παπαγγελόπουλος  προειδοποιεί: « ο Μητσοτάκης θα έχει ολόκληρη την ευθύνη για ό, τι συμβεί»!

Στο χωριό μου, λένε την παροιμία « άκουγε παλαβούς, πλήρωνε τζερεμέδες».

Τι «τζερεμέδες» θα πληρώναμε αν ακούγαμε τον… δοκιμασμένο «πυροσβέστη» ή εάν, στην χειρότερη κακοτυχία μας, είχαμε, σήμερα, ακόμα, στο τιμόνι της χώρας την τριανδρία Τσίπρα- Παππά- Πολάκη;

Ο Τσίπρας, ως «πρωτο- πυροσβέστης» και φανατικός της… υπευθυνότητας,  θα απάλλασσε από την «ατομική ευθύνη»,  για την μη τήρηση των μέτρων και την διασπορά της πανδημίας, τους πολίτες και, ιδιαίτερα, την νεολαία, η οποία θα είναι, πλέον, ελεύθερη να απολαμβάνει τα… δημοκρατικά της δικαιώματα του συνέρχεσθαι ( και του διασκεδάζειν), μαζικά, στις πλατείες, καθώς και του «καταλαμβάνειν» και «βάζειν λουκέτα» στα σχολεία! 

Θα ανέστελλε κάθε μέτρο που δεσμεύει την ελευθερία των διαδηλώσεων και των  «πολιτικών συναθροίσεων» και συγχρόνως θα απαγόρευε τις «συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό» των αστυνομικών, που προκαλούν την… έξαρση του πανδημικού κύματος!

 Και θα παρείχε, γενναιόδωρα, την ευκαιρία στον Βαρουφάκη να «δοξαστεί» κι αυτός, μαζί με το Κ.Κ.Ε, στην… «εκστρατεία»- κόντρα στον κορονοϊό- για την  «κατάληψη» της Αμερικάνικης Πρεσβείας!

Και το σημαντικότερο: θα ισχυροποιούσε το Επιτελείο της μάχης κατά του κορονοϊού διορίζοντας υπουργό  Υγείας την κα. Λινού, η οποία θεωρεί, εντελώς, ακίνδυνη την «θεία κοινωνία»( για να στείλει και τον υπόλοιπο κλήρο στο νοσοκομείο) και αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον Πολάκη, που ως λεβέντης από τα Σφακιά  γνωρίζει πώς να… «γλεντίζει» τον κορονοϊό! 

Όσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τον δεκαπλασιασμό των ΜΕΘ και τους μαζικούς διορισμούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που απαιτεί, «εδώ και τώρα»  από τον Μητσοτάκη, η απάντηση βρίσκεται  στο σχετικό ανέκδοτο με τον « λαγό και το λιοντάρι» ( λέμε και  καμιά …σαχλαμάρα, για να κάνουμε αντιπολίτευση)!

Αν  τους πόναγε τόσο πολύ το «χάλι» του ΕΣΥ, δεν θα κληροδοτούσαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο 500 ΜΕΘ, πανελλαδικά ( τις οποίες μέσα σε έξι μήνες και σε αντίξοες συνθήκες, σχεδόν, τριπλασίασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη)!

 Και για αυτή την «κληρονομιά», δεν ευθύνεται η Τρόικα. Αν είχαν σε προτεραιότητα την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα μπορούσαν, στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσαν, να χρησιμοποιήσουν τα 2 δις από το κονδύλι των Δημοσίων Επενδύσεων, αντί να το διαθέσουν για προεκλογικά επιδόματα!

2.12.2020

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 17:30

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr