Α.M.Ασημακοπούλου : «Κανένας διάλογος με την Τουρκία μέχρι το Μάρτιο»

lifespeed.gr


Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

 

 

 

 

 

«Κανένας διάλογος με την Τουρκία μέχρι το Μάρτιο, εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση με συνέπεια και συνέχεια». Αυτό τόνισε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί των συμπερασμάτων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κα Ασημακοπούλου  αναφερόμενη στην συνομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Ερντογάν σχετικά με το ενδεχόμενο να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες στη βάση κοινών συμφερόντων, υπενθύμισε ότι με βάση τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προϋπόθεση «θετικής ατζέντας» με την Τουρκία είναι η ετοιμότητά της να επιλύσει διαφορές μέσα από το διάλογο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 

Σε ότι αφορά στην άμεση διεύρυνση των κυρώσεων προς την Τουρκία από την ΕΕ η κα Ασημακοπούλου την χαρακτήρισε «άτολμη και ανεπαρκή» ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι «η ΕΕ διακινδυνεύει την γεωπολιτική της αξιοπιστία» δίνοντας παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για τη συνολική αποτίμηση της σχέσης της  με την Τουρκία. 

 

16.12.202ο

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 20:50

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online