Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν είναι εξέγερση

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιατί δεν είναι αιχμάλωτοι, δεν έχουν χούντα, δεν τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ψήφου, ούτε πολεμούν για να κατοχυρώσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα λόγια του αρχηγού, ίσως διέπονται από έλλειψη αυτογνωσίας, η αδιαφορία για την πραγματικότητα και οι εμμονές του (σε σημείο ναρκισσιστικό), συνεπήραν ένα πλήθος ταλαιπωρημένο, με έπαρση, χωρίς στόχους, πωρωμένο, με οικονομικά κίνητρα (ίσως) και καλά εκπαιδευμένο σε όπλα…

Όλα έχουν σχέση με την δημοκρατία και την κλονισμένη αυτοπεποίθηση του πλήθους (του συγκεκριμένου), τη γαλούχηση του ότι δεν μπορεί να χάνει.

Ο λαός έχασε με αυτή την αψυχολόγητη επίθεση στην δημοκρατία.

Ίσως η αίσθηση ότι δεν είναι άτρωτοι “αγριεύει”.

Αυτή την συμπεριφορά των συγκριμένων “εξαγριωμένων” ατόμων, την παρατηρούμε σε ακραίες καταπιεσμένες κοινωνίες όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με μειωμένο μορφωτικό επίπεδο, αναρχικούς ή μειονότητες κ.α. (ήταν τόσο καταπιεσμένοι; ή πολύ καλά οργανωμένοι;). Τελικά η ψυχολογία του όχλου και η πόλωση δεν έχει ταμπέλες και πρέπει να αποφεύγονται.

Εδώ έχουμε εξέγερση ενάντια στην δημοκρατία, ενάντια στην ανθρώπινη ζωή (οι ασφαλιστικές θα τρίβουν τα χέρια τους εν μέσω πανδημίας) και τέλος ενάντια στην οικονομική σταθερότητα.

Ο τραμπουκισμός από όποιο σύστημα και αν εκφράζετε είναι τοξικός.

Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Όλοι απορούσαμε με τον παράξενο (ίσως και παράλογο) τρόπο, που έκανε ανακοινώσεις και δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α και όμως μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της χώρας είχαν στρατευτείτε μαζί του. Σίγουρα υπήρχαν και θετικά στοιχεία ο Αμερικάνικος λαός δεν είναι αδαείς και οπωσδήποτε το συμφέρων, η ιδεολογία και η αντίδραση  παρακίνησε την στράτευση τους.     

Ακούω συνέχεια για τους θεσμούς (είναι δυνατοί οι θεσμοί κτλ)… οι θεσμοί διαμορφώνονται, θέλω να έχω πίστη στους θεσμούς, φοβάμαι όμως την διάβρωση.

Τελικά η Δημοκρατία θα θριαμβεύει μην το ξεχνάμε. 

7.1.21

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 15:26

Τελευταία άρθρα από τον/την Κατερίνα Καράμπελα