Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια όπως τα γνώρισα. Το αφιερώνω στον αξιότιμο Νίκο Φίλη πρώην Υπουργό Παιδείας

lifespeed.gr


Κώστας Μαντάς Συνταξιούχος

 

 

Ο Χρήστος ο γιός μου ήλθε μια μέρα, 18 ετών τότε, και μου λέει σοβαρός σοβαρός, ότι έκανα αίτησι σε Βρετανικά Πανεπιστήμια και σήμερα  μου ήλθε μια απάντηση από το Κάρντιφ ότι έγινα δεκτός.  Τον ρώτησα πόσα ευρώ τον μήνα και μου απάντησε ότι είναι κρατικό και δεν χρειάζεται τίποτα. Το σκεφθήκαμε αλλά η επιμονή του μας έπεισε και γράφθηκε. Μας ήλθε από το Πανεπιστήμιο επιστολή ότι εάν θέλουμε να κλείσουμε θέση στην εστία ειναι τόσα ευρώ με κοινή κουζίνα και μπάνιο με άλλους πέντε και τόσα ευρώ με κοινή κουζίνα και με δικό του μπάνιο πράγμα που συμφωνήσαμε. Επίσης μας εστάλη μια επιστολή ότι πρέπει να καταθέσουμε ένα ποσό σε λογαριασμό στη τράπεζα για τυχών καταστροφές στους χώρους του Πανεπιστημίου. Επίσης έλαβα επιστολές  από ΝΑΙ  τράπεζες που μου ζητούσαν να επιλέξω αυτούς και μου έκαναν διάφορες προσφορές. Επίσης έλαβα επιστολή από το πανεπιστήμιο ότι το δωμάτιο είναι το νο...... σε αυτό.... το διαμέρισμα και το κλειδί θα βρίσκετε στο τάδε γραφείο.
 
Εγώ η γυναίκα μου και ο Χρήστος πήραμε το αεροπλάνο για Λονδίνο και φθάσαμε στο Λονδίνο. Εκεί μάθαμε ότι από εκεί είχε κατευθείαν  πούλμαν για το Κάρντιφ. Το πήραμε και εκεί ακούσαμε ότι μας ευχαριστούν που προτιμήσαμε την εταιρία τους για το ταξίδι μας και μια κυρία με στολή μας πούλαγε στη θέση μας πορτοκαλάδες καφέ κλπ. Φθάσαμε στο Κάρντιφ και ενώ εγώ περίμενα τις Βαλίτσες ο Χρήστος βρήκε ταξί για να μας πάει στο ξενοδοχείο.... Το ωραίο της υπόθεσης.... Ο ταξιτζής ήταν ο ΑΛΕΚΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ όπως τον ήξεραν όλοι στο Κάρντιφ και γίναμε οικογενειακοί φίλοι. Μετά το ξενοδοχείο μας πήγε στο Πανεπιστήμιο και καθίσαμε σε ένα χώρο και ο Χρήστος έφτιαξε τα χαρτιά του και πήγαμε στο διαμέρισμα. Ένας χώρος που δεν του έλειπε τίποτα. Τα έχε όλα και το κλειδί του άνοιγε την κυρία πόρτα την πόρτα του διαμερίσματος την πόρτα του δωματίου και ένα ντουλάπι στη κουζίνα, Μετά τον πήρε ενας 2ετης φοιτητής και τον ξενάγησε στο Πανεπιστήμιο ενώ στις 12.00 είχε προσωπικό  ραντεβού γνωριμίας με τον Πρύτανή. Όταν τελείωσαν όλα ενθουσιασμένος μας δήλωσε ότι αυτός θα μείνει στο πανεπιστήμιο και εμείς να πάμε στο ξενοδοχείο.
 
Μερικές λεπτομέρειες....
 
Μια φορά τη εβδομάδα επιθεωρούσε άνθρωπος του πανεπιστημίου το διαμέρισμα και αν είχε κάτι χαλάσει στο δωμάτιο του έλεγε ότι το απόγευμα θα το φτιάξουν και θα πάρουν από την τράπεζα 5 λίρες. Αν η ζημιά ήταν στη κουζίνα θα πλήρωνε το 1/6 της ζημιάς και αν ήταν στο κτήριο θα πλήρωνε το αντίστοιχο ποσοστό.
 
Σε ένα από τα ταξίδια μας θέλησε ο Χρήστος να μας κεράσει στο στέκι των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο που διαχειριζόντουσαν οι φοιτητές. Στη πόρτα ο υπεύθυνος ρώτησε τον Χρήστο ποιοι είναι οι κύριοι. Ο Χρήστος απάντησε οι γονείς μου από την Ελλάδα. Αυτός αμέσως μας πήρε και μας πήγε στο πρώτο  τραπέζι και ότι πήραμε μας είπαν ότι όλα ήταν πληρωμένα  
 
Ένα Πάσχα ο Χρήστος είχε 'έλθει στην Ελλάδα  και την ημέρα που έφευγε είχε γρίπη πυρετό και βήχα και ανησυχούσαμε πως θα ταξιδέψει. Ο Χρήστος έλεγε ότι είχε εξετάσεις σε ένα μάθημα και πρέπει να πάει. Όταν είδε ότι ήταν χάλια  τηλεφώνησε  στον καθηγητή του και του εξήγησε το πρόβλημα του . Και αυτός του απάντησε Χρήστο όταν γίνεις καλά θα έρθεις και θα σε εξετάσω  
Αυτά για πρώτο μέρος.....
 
Υ.Γ. Στο τέλος της χρονιάς ήλθε  μια επιστολή από το Πανεπιστήμιο κατάσταση με τις  ζημιές και το ανάλογο ποσό και κατέληγε ότι το υπόλοιπο ποσό εστάλη στο λογαριασμό του στη Τράπεζα.
 
 
15.1.2021
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 12:48

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online