Πατέρας και Γιος σημειώσατε Χ

Κατερίνα Καράμπελα

Κατερίνα Καράμπελα

 

 

 

 

 

 

Όταν ο πατέρας κι ο γιος συγκρούονται ανατρέπονται οι ισορροπίες.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.

 

Ο Κρόνος πάντα είχε θέματα με τον πατέρα του τον Ουρανό, ο θυμός και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είχαν σαν στόχο την επικράτηση. Για άλλη μια φορά έρχονται αντιμέτωποι.

Μέσα σε αυτό τον κύκλο της αντιπαλότητας θα βιώσουμε τον πάγο του Κρόνου να σταματά τη ροπή αλλαγής του Ουρανού. Το “δρεπάνι” κόβει την ορμή μιας οικονομικής αλλαγής που κάθε φορά αυτά τα χρόνια προσπαθεί να αναπτυχθεί, μέσα σε ένα αγκυλωμένο και δύσκαμπτο σύστημα αξιών.

Κανένας από τους δύο πλανήτες δεν αισθάνονται “άνετα” στο ζώδιο που βρίσκεται.

Οι αλλαγές με ξαφνικό τρόπο δεν αρέσουν στον Κρόνο, η μοναχικότητα, τα παγιωμένα αιτήματα κι η μέθοδος δεν συνάδουν με τον Υδροχόο, ο οποίος μοιάζει τόσο πολύ στην άκαμπτη τακτική όταν θέλει να εφαρμόσει μια ιδέα και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την σκληρότητα του Κρόνου.

 

Ίσως είναι ένας από τους λόγους που ο Κρόνος ήταν ο παλιός κυβερνήτης του Υδροχόου.

 

Ο Ουρανός από την άλλη δεν μπορεί να λειτουργήσει στο στατικό σύστημα αξιών και αντιδρά με επανάσταση και αντισυμβατικότητά.

Ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί η οικονομία είναι με χρήση (εκκεντρικών) μεθόδων, η τεχνολογία, η επιστήμη, η αστρονομία, οι πόροι από άλλους πλανήτες, ακόμα κι η αστρολογία πρέπει να χρησιμοποιηθούν (γρήγορα) και χωρίς πολύ σκέψη για να υπάρξει αποτέλεσμα.

 

Τώρα βιώνουμε την εμπειρία του ξαφνικού περιορισμού, αισθανόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τον εγκλωβισμό και τη δυσκολία να επαναστατήσουμε. Αυτή λοιπόν η ξαφνική και δυσάρεστη ένταση αποσιωπάται, ο φόβος του περαιτέρω περιορισμού μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα λιοντάρι άγριο (φοβισμένο) μέσα σε ένα κλουβί. Η “αλλαγή” μπορεί να είναι “αιχμάλωτη” αλλά η ένταση κι οι τάσεις ανεξαρτησίας υπάρχουν.

Η οικονομία και τα συστήματα αξιών πρέπει να αλλάξουν. Ακόμα κι αν η μετάβαση γίνει με τραυματικό τρόπο.

 

Το συλλογικό ασυνείδητο, σαν ένα σμήνος πουλιών, μετατοπίζεται.

 

Για την Ελλάδα και τη δημοκρατία φαίνεται ότι οι δυσκολίες στα οικονομικά μας ταλαιπωρούν από παλιά, το συγκεκριμένο διάστημα οφείλονται σε επιδόματα, μείωση φόρων κτλ. Έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση στα αποθεματικά στο κράτους. Όλο αυτά θα φέρουν αναστάτωση στα σχέδια της κυβέρνησης που θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα αλλαγές στο κοινοβούλιο. Εναποθέτουμε πολλά στις οικονομικές σχέσεις με ξένες χώρες κι εκεί κάθε μείωση των προσδοκώμενων εσόδων ή καλύτερα κάθε χρηματοδότηση που αναστέλλεται ή επενδύσεις που χάνουν την αρχική τους αξία, φέρνουν αναταράξεις σε όλα τα κόμματα.

Το κυρίαρχο σε αυτή την κατάσταση που έχουν βρεθεί οι χώρες παγκοσμίως είναι κατά πόσο είναι ικανές να έχουν δυνατή οικονομία, ώστε να ανατρέψουν το κλίμα της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Εδώ λοιπόν δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποιο “λαχείο” ή να πιστέψουμε στην καλή μας τύχη, όπως λέει κι η παροιμία τα δύσκολα έρχονται γρήγορα (όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος).

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε και μαγικά κόμματα για αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Τα καιρικά φαινόμενα από την άλλη μπορεί να μειώσουν την παραγωγή.

 

Αυτή η όψη που δείχνει τις δυσκολίες στα οικονομικά, τα νομίσματα και το χρηματιστήριο. Εκτός από τις 17/2 αυτή η όψη θα επαναληφθεί στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου 2021 .

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 12:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online