Τα τσιγάρα, οι καφέδες και τα καύσιμα έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια

lifespeed.gr


Γράφει η Γιώτα Βουλδή

 

Τη δεκαετία του 1990 γνωστός λαϊκός αοιδός τραγουδούσε :"τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια...
" Ως μια παράφραση των συγκεκριμένων στίχων του λαϊκού άσματος, το έτος 2017 όπως φαίνεται η κατανάλωση τσιγάρων (ανάμεσά τους και ηλεκτρονικών ), καφέδων(εγχώριων ή μη) και καυσίμων έχουν να "κλείσουν " πολλά σπίτια και τούτο διότι ακριβαίνουν σημαντικά λόγω της επιβάρυνσης του ειδικού τέλους κατανάλωσης. Η τηλεφωνία και το ίντερνετ θα γνωρίσουν σοβαρό πλήγμα με την σειρά τους εξ' αιτίας του νέου τέλους. Και σε αυτό τον κυκεώνα αυξήσεων έρχεται να προστεθεί και η αύξηση του Φ. Π.Α στα νησιά, όπως καταλαβαίνετε :"αποχαιρετούμε τις διακοπές που χάνουμε... "

Διότι ο Έλληνας ή ο ξένος τουρίστας έχει συνδιάσει τις διακοπές του με ατελείωτο κλάμπινγκ στη Σέριφο, ουζομεζέδες στη Μυτιλήνη και τηγανιές στην Κρήτη , τώρα πού όρεξη για τηγανιές ; Καμμία ρακή το πολύ και αυτή κερασμένη από το καλό κοπέλι!

Εάν υπάρχουν και χρήματα για τα ναύλα ώστε να ταξιδέψουμε. Το περίεργο είναι (και πράγματι αποτελεί μυστήριο τόσα χρόνια! ) πως ενώ όλα αυξάνονται οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται.

Δηλαδή, φτώχεια, εξαθλίωση για τους περισσότερους. Αλήθεια, καλή χρονιά είπαμε ;

 

Καλή, ακριβή χρονιά όπως φαίνεται...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online