ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ‘ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ’ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;

lifespeed.gr


Γιώργος Μοίρας    πολυτεχνίτης

 

 

 

 

Στο επίσημο κανάλι στο youtube Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ βρίσκουμε την ‘Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου (Συζήτηση στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου)’.

 

Σε μία αποστροφή του λόγου του με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη λέει προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ‘Αυτό το οποίο έχετε κάνει είναι αριστερόχρωμος τραμπισμός… Έτσι θα το περιέγραφα. Αυτές είναι οι πρακτικές οι οποίες καταδικάστηκαν τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες… Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι και σε άλλα μέρη του κόσμου και στις Ηνωμένες Πολιτείες διακινήθηκαν περιβόητες θεωρίες περί παιδόφιλων οι οποίοι κυβερνούσανε τη χώρα… και βρήκανε πολιτική κάλυψη’.

 

Η εν λόγω θεωρία ονομάζεται QAnon ή σκέτο Q και σύμφωνα με τον Τράβις Βιού της Ουάσινγκτον Ποστ ‘βασίζεται στην ιδέα ότι υπάρχει μια παγκόσμια κλίκα παιδεραστών, που λατρεύουν τον Σατανά, οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούν τον κόσμο και ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχουν τους πολιτικούς τα μέσα ενημέρωσης το Χόλυγουντ και αποκρύβουν την ύπαρξή τους… και θα συνέχιζαν να κυβερνούν τον κόσμο, εάν δεν συνέβαινε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.’

 

β1α1.jpg

 

 

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ (που τον Αύγουστο του 2020 δήλωσε ‘Δεν ξέρω πολλά για το κίνημα εκτός από το ότι τους αρέσω πάρα πολύ, πράγμα το οποίο εκτιμώ’) δεν επανεξελέγη πρόεδρος τον Νοέμβριο η θεωρία / κίνημα εξαπλώθηκε και πέραν των ΗΠΑ καθώς ξεπήδησαν ομάδες από την Ολλανδία μέχρι τα Βαλκάνια.

 

Στην Γαλλία σύμφωνα με την Εμιλί Σεντ Ντενί, του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης  οι Γάλλοι που συντάσσονται με το QAnon είναι ιδεολογικά πολύ πιο ετερογενείς από τους Αμερικάνους. ‘Το QAnon  στη Γαλλία σίγουρα δεν είναι το μονοπώλιο των ακροδεξιών όπως ίσως είναι στις ΗΠΑ. Είναι τα αντικυβερνητικά της θεμέλια, που έχουν καταστήσει τη θεωρία ελκυστική σε έναν πολύ ετερόκλητο εσμό ομάδων και ατόμων, που περιλαμβάνουν τους καθιερωμένους θεωρητικούς συνωμοσιών, ορισμένους περιθωριακούς του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων και μερικούς εκ των μελών του εναλλακτικού κινήματος υγείας.’


Στη Βρετανία, έλαβαν χώρα διαδηλώσεις με συνθήματα του τύπου ‘Σώστε τα Παιδιά μας’ σε περισσότερες από 20 πόλεις, προσελκύοντας περισσότερες γυναίκες και ηπιότερους δεξιούς υποστηρικτές, ενώ στη Γερμανία εκτιμάται ότι το κίνημα έχει περίπου 200.000 θιασώτες.

 

Τελικώς ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2020 και την απαγόρευση 7.000 λογαριασμών στο Twitter, προχωρώντας (ένα μήνα πριν τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές) στην κατάργηση όλων των σχετικών σελίδων και λογαριασμών στα Facebook και Instagram ‘ακόμα κι αν δεν περιέχουν βίαιο περιεχόμενο’ και αμέσως μετά στο Youtube φτάσαμε στην πλήρη απαγόρευση των υποστηρικτών του QAnon στα μεγάλα social media με το κλείσιμο τον Ιανουάριο του 2021 του συνόλου των σχετικών λογαριασμών στο Twitter (και πλέον οι εναπομείναντες ζηλωτές δραστηριοποιούνται στο κατά πολύ μικρότερο Parler.com).

 

1.5.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online