Η δύναμη της μάνας

Γιώτα Βουλδή

Γιώτα Βουλδή Δημοσιογράφος

 

 

 

Η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγραματικά βαρυσήμαντη.
Αποφασίζεις να αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα.
Elizabeth Stone

Κάθε γυναίκα που επιλέγει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί αποκτά και μία ιδιαίτερη, ξεχωριστή δύναμη (όχι δεν είναι μόνο το μητρικό ένστικτο ), είναι κάτι που μπορεί από εδώ και στο εξής να επηρεάσει ακόμα και τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου: διαπλάθει προσωπικότητες , μεταλαμπαδεύει συναισθήματα, συγκεκριμένα των παιδιών ή του παιδιού της. Δημιουργεί ή καταστρέφει έναν άνθρωπο και αν αυτό από μόνο του ακούγεται αρκετά βαρύγδουπο, θα φροντίσω παρακάτω να σας το κάνω περισσότερο κατανοητό. Ας υποθέσουμε πως μία μητέρα έχει δύο παιδιά αντίθετου φύλου και τα μεγαλώνει σε μία μονογονεϊκή οικογένεια, σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας. Η προσωπικότητα, η συμπεριφορά της μητέρας αυτής καθώς και ο χρόνος και ο τρόπος που αφιερώνει τον χρόνο της στα παιδιά της επηρεάζει τον χαρακτήρα τους , στο σχολείο, στις φιλικές και κοινωνικές συναναστροφές , στην επιλογή συντρόφου αργότερα. Το κορίτσι επηρεάζεται δε στο βαθμό εκείνο που σε μικρή ηλικία μιμείται τη μαμά του και πολλές φορές η σεξουαλική ζωή αργότερα της κόρης ακολουθεί τα βήματα της μητέρας. Ο γιός από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που αποκτά ως γυναικείο πρότυπο και επιλογής συντρόφου με βάση την προσωπικότητα ή και την εξωτερική εμφάνιση της μητέρας.

Το να αποφασίζεις να γίνεις μητέρα συνεπώς δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα διότι ο σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις έναν ευτυχισμένο άνθρωπο. Εγώ δεν είμαι εδώ να σου δώσω συμβουλές για να γίνεις η υπέροχη μανούλα, είναι άλλωστε και οξύμωρο διότι ακόμα δεν έχω γίνει η ίδια μητέρα. Με μεγάλωσε όμως μία καλή μάνα. Συγκεκριμένα, είχα δύο καλές μητέρες, μία ιστορία που δεν είναι της παρούσης για να αναφέρω, κάποια άλλη στιγμή ίσως το κάνω. Αυτό που κράτησα από τις δύο μητέρες μου και κυρίως από τη μία, που ήταν περισσότερο δυναμική ώς προσωπικότητα είναι οι συμβουλές. Ναι.Τα παιδιά δεν ακούν πάντοτε τις συμβουλές, οι μεγάλοι δεν δίνουν πάντοτε τις καλύτερες συμβουλές, όμως αυτή η υπέροχη κατάσταση που δημιουργείται όταν συμβουλεύετε το παιδί σας είναι το κάτι άλλο. 

Έτσι, δείχνετε ότι νοιάζεστε και πως το αγαπάτε, αργά ή γρήγορα θα το εκτιμήσει πιστέψτε με ! Ευτυχισμένη ημέρα μητέρας σε όσες είναι μανούλες !
 Περισσότερη έννοια και περισσότερη αγάπη, άλλωστε θα πρέπει να μάθουν και οι ίδιες να δίνουν περισσότερο από ό,τι θα παίρνουν, σε όσες σκέφτονται να γίνουν μητέρες !

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online