«Διάθλαση Φωτός»

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

«Αν η πραγματικότητα άγγιζε απευθείας τις αισθήσεις μας και τη συνείδησή μας θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε απευθείας με τα πράγματα και με τους εαυτούς μας μαζί, τότε είμαι βέβαιος ότι η Τέχνη θα ήταν περιττή ή μάλλον όλοι θα είμαστε καλλιτέχνες». 

Henri Bergson (Γάλλος φιλόσοφος)

 

Στη Μήλο, το Κυκλαδίτικο νησί γεμάτο ρομαντισμό, που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τα χρώματά του, το νησί της θεάς Αφροδίτης που ερωτεύτηκαν οι πειρατές και εμπνεύστηκαν…δημιουργοί τεχνών και γραμμάτων, λαμβάνει χώρα η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Διάθλαση Φωτός». Η συνάντηση των τεσσάρων εικαστικών, Ισμήνης Μίχα, Ιώ Παππά, Πέτρου Μάλλη και του Anest Haderi έρχεται σε αρμονία με τη δημιουργία της έκθεσης αυτής, διακρίνοντας την ελευθερία εικαστικών επιλογών καθώς και μία ποικιλία εικαστικών τρόπων που την συνοδεύουν, αφήνοντας το αποτύπωμα-τύπωμα στο καμβά με κεντρικό πυρήνα την Αφροδίτη της Μήλου, μέσα από την μοναδική για τον κάθε έναν καλλιτέχνη σύλληψη και οπτική, αποτυπώνοντας το ιδεώδες στο υπαρκτό με την εικαστική τους πινελιά. Το αποτέλεσμα της καλλιτεχνική αυτής σύμπραξης των τεσσάρων εικαστικών με την τεχνική και την έμπνευση εκφραστικών τρόπων που την συνοδεύουν, αντιπροσωπεύει τον τίτλο «Διάθλαση Φωτός», διακρίνοντας απ’ τους πίνακές τους μια ώριμη δουλειά σμιλευμένη με μεράκι και αγάπη, σκιαγραφώντας το φαίνεσθαι που έχει το στάσιμο μέσα από το γίγνεσθαι που κυριαρχεί στην εξέλιξη του ψυχισμού του καλλιτέχνη. Εκεί που το όνειρο συναντά την ζωγραφική, εκεί που η ζωή συναντά το όνειρο!

 

2ερ16.jpg

 

 

 

Σημείωση: Το κείμενό μου αυτό δημοσιεύτηκε στο έντυπο-λεύκωμα της έκθεσης ζωγραφικής «Διάθλαση Φωτός», που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2021 στη Μήλο. 

 

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online