Εργασιακό...σκότος

Γιώτα Βουλδή

Γιώτα Βουλδή Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

 

 


Με την ανεργία να "θερίζει", κυρίως τους νέους και τις γυναίκες, μία κατάσταση πολύ άσχημη τόσο σε μία οικογένεια όσο και σε ένα ανεξάρτητο μέλος, όπου μοναδικούς πόρους το άνεργο άτομο έχει μονάχα από την αμειβόμενη εργασία του.
Στον αντίποδα, όσοι εξακολουθούν να εργάζονται(κυρίως στον ιδιωτικό τομέα) φαίνεται να λαμβάνουν μισθούς πείνας, που δεν ξεπερνούν τα δεκαπέντε ευρώ καθημερινά.
Και άντε εσύ φίλε μου να κάνεις σχέδια και όνειρα με δεκαπέντε ευρώ, ούτε ...ονειροπαγίδα δεν σου φτάνουν να αγοράσεις , μπας και πραγματωθούν οι ευχές σου!
Ξέχασε εξόδους, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις(και αυτές έχουν το κόστος τους), εκδρομές...
Από εδώ και στο εξής θα είσαι :μαμ, κακά και νάνι.
Ως ανθρώπινο είδος γι 'αυτό έχεις προοριστεί.
Τουλάχιστον εσύ πληρώνεσαι, μη ξεχνάς εκεί εξω υπάρχουν εκατοντάδες σκληρά εργαζόμενοι που δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ.
Ποιοί είναι αυτοί ;
Μαζοχιστές λέγονται εάν σου λέει τίποτα το όνομα, θα τους πετύχεις στον δρόμο να κρατάνε μία εφημερίδα στο χέρι ή να κάθονται σε ένα φθηνό καφέ και να διαβάζουν πολλές εφημερίδες μαζί ή γενικά να διαβάζουν, να ...στραβώνονται από το διάβασμα για να γράψουν μία καλή είδηση ή ένα καλό άρθρο
Δημοσιογράφους ή αρθρογράφους μπορείς να τους λες πιο κόσμια.
Είναι και κάποιοι καλλιτέχνες που ξημεροβραδιάζονται μέσα σε ένα θέατρο , πάνω από ένα υπολογιστή, δίπλα σε ένα μουσικό όργανο.Γι ' αυτούς σιωπή !
Στο καθεστώς δουλείας που διανύουμε επίσης : 1 στους 5 είναι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, 300.000 περίπου είναι οι μισθωτοί που στην πράξη τους ...τοποθετούν ως αυτοαπασχολούμενους , με οτιδήποτε και εάν αυτό συνεπάγεται. 
200.000 περίπου που εργάζονται με 8ωρο και φαίνονται ως μερικώς απασχολούμενοι, στους 900.000 περίπου καθυστερείται ο μισθός τους από έναν έως και δεκαπέντε μήνες και 38% είναι το ποσοστό των εργαζομένων που έχουν αποδοχές χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό.
Α! είπαμε υπάρχουν και αυτοί που εργάζονται δίχως να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ, γι'αυτούς όμως δεν έγινε καμμία έρευνα ακόμα.
Είπες τίποτα ;
Λέξη μη βγάλεις !
Ούτε καν να σκέφτεσαι!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 20:20

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online