"9.25" από την ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως κινείται».

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Τι λέτε, προλαβαίνετε να κλείσετε θέση…στο τρένο των «9.25», όπου λαμβάνει χώρα η ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως κινείται» στο θέατρο ΡΟΕΣ στο Γκάζι;

Πρόκειται για μια μουσικοακροβατική διαδρομή στον χρόνο, σε χρόνο ενεστώτα, παρατατικό και μέλλοντα, τον πανδαμάτωρα χρόνο.

Αλήθεια, ο χρόνος μπορεί όλα να δαμάσει, να τα νικήσει; Πώς επιδρά πάνω μας; Σίγουρα ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου, ολικώς ή μερικώς διαφορετικά

Χαρακτηριστικά, η Γαλλίδα συγγραφέας Simone de Beauvoir είχε πει: «Τους αρέσει να σκοτώνουν τον χρόνο τους περιμένοντας τον χρόνο να τους σκοτώσει». Καθαρά πεσιμιστικό αλλά άκρως ρεαλιστικό.

Πάνω στην σκηνή στο τρένο των «9.25» σε κυκλική  τροχιά, παρατηρούμε, αφουγκραζόμαστε τον χρόνο σε όλες τις εκφάνσεις του σε μια εκδοχή που περικλείει τι θα γινόταν, τι γίνεται, τι θα γίνει.

Η ομάδα «Κι όμως κινείται» προσφέρει μια μοναδική θέαση μέσα από τον πολύ καλό κι άρτιο συνδυασμό της  σκηνοθετικής απόδοσης, με την δεξιοτεχνία των χορευτών και χορευτικών και ακροβατικών ικανοτήτων, συντονίζοντας και συνδυάζοντας κίνηση, χορό, λόγο, μουσική, ακροβατικά, σε μια πρωτότυπη εναλλαγή αυτών, συντελώντας σημαντικά ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια των κουστουμιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα ιδρύθηκε το 2003 από τους Χριστίνα Σουγιουλτζή (χορεύτρια)  και Bentancor Camilo (καλλιτέχνη του τσίρκου) και  λειτουργεί μέχρι το 2009 στον "Κρατήρα" ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες μεταμορφώνεται σε αίθουσα σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού, ακροβατικών, θεατρική σκηνή, μπερντέ για καραγιόζη, χώρο συναυλιών ή προβολών, ανάλογα με την περίσταση.

 

6νμ11.jpg

 

 

Από το 2009 φιλοξενείται στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, και τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση το Θέατρο ΡΟΕΣ όπου ανεβάζει ανελλιπώς παραστάσεις.

Η παράσταση συνεχίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη για όλο τον Νοέμβριο στο θέατρο ΡΟΈΣ.

«Μια αποκαλυπτική, μεταμορφωτική διαδρομή, μια αλληγορία για το πέρασμα του χρόνου».

 Εμείς «επιβιβαστήκαμε». Εσείς;

 

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

 

6.11.2021

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 20:32

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online