Οι περίεργοι άνθρωποι, περίεργα αγαπούν...

lifespeed.gr


 Μαρύσα Παππά   Δημοσιογράφος

 

 

 

 

Σαλτιμπάγκοι των ψυχών, ανόητα καραγκιοζάκια που περιφέρονται από εδώ και από εκεί, προσπαθώντας να μας πείσουν πόσο σπουδαίοι είναι, πόσο έξυπνοι είναι και επιδεικνύουν την δύναμη τους στο να καταστρέφουν ανθρώπους.

Αυτή είναι μονάχα η ικανοποίηση και ο στόχος της ζωής τους. Μια ζωή κενή, βαρετή, άδεια και θορυβώδης όσο ένας άδειος τενεκές. 

Τους κατανοώ λίγο, έχω ένα αίσθημα συμπόνιας και λύπησης ταυτόχρονα γιατί μονάχα αυτό ξέρουν να κάνουν. Όλα νομίζουν ότι τα κάνουν τέλεια και θεωρούν πως τίποτα δεν εκκρεμεί εναντίον τους. Μα οι ποινές τους είναι πολύ κοντά, δεν αργούν και τότε θα αντιμετωπίσουν την συμπαντική δικαιοσύνη. Κάποια ανεξήγητη δύναμη τις ορίζει αυτές τις δυνάμεις που στον σωστό χρόνο, είναι έτοιμη να τους τιμωρήσει δίχως έλεος και οίκτο.


Δεν τους διαχωρίζει τίποτα από τους υπόλοιπους, δεν έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας που πιστεύουν ότι κατέχουν και όλα αυτά τα αθροιστικά απανωτά λάθη που έχουν κάνει και η αδικία που έχουν σκορπίσει δεξιά και αριστερά θα την βρουν μπροστά τους.

Άλλοι ξεχωρίζουν και αξίζουν, αυτοί που κουβαλούν την ψυχή τους στα μάτια τους. Δεν έχουν ανάγκη να κρύψουν τίποτα, δεν φοβούνται και δεν τρομάζουν με την ψυχή τους. Δεν διστάζουν να δείξουν την διαφορετικότητά τους και ας μην είναι αποδεκτοί από τους περισσότερους.

Είναι φαινομενικά περίεργοι και παράξενοι και ξέρεις εγώ ανέκαθεν λάτρευα αυτούς τους ανθρώπους. Όλους αυτούς που έχουν καλή καρδιά και απαλούς, βελούδινους τρόπους.

Είναι μοναδικά απρόβλεπτοι σε όλα τους. Οι εκπλήξεις τους είναι πάντοτε ευχάριστες, δεν θα σου μαυρίσουν την καρδιά ποτέ, δεν θα σε πληγώσουν, δεν αντέχουν να σε δουν να καταρρέεις και να πληγώνεσαι εξαιτίας τους. Δεν θα το συγχωρούσαν ποτέ στον εαυτό τους, γιατί ξέρουν.

Είναι ικανοί να δημιουργήσουν από το πουθενά, όμορφες ιστορίες γεμάτες αγάπη και καλοσύνη. Την αγάπη που κρύβουν μέσα τους, την προσφέρουν παντού απλόχερα, δεν την τσιγκουνεύονται, θέλουν να την μοιράζονται, γιατί κατανοούν πως είναι να μην νιώθεις αγάπη και καλοσύνη.

Δεν λογαριάζουν να πάρουν να δίνουν θέλουν μόνο. Οι κουβέντες τους συνήθως αποπνέουν ηρεμία και δύναμη. Έχουν βλέμμα παράξενο που αν τους παρατηρήσεις προσεκτικά θα καταλάβεις πως οδηγός στην ζωή τους είναι η ελπίδα.

 

11χψ61.jpg

 

Δεν ασχολούνται με βρώμικες και μαύρες ψυχές. Κοιτούν μόνο αν μπορούν με αγάπη να τις γιατρέψουν, αν όχι αποχωρούν διακριτικά, χωρίς να γίνονται βάρος σε κανέναν.

Οι περίεργοι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν μοναδικά και περίεργα θα στο εκφράσουν. Δεν είναι μονότονοι, εξαντλούν την φαντασία τους σε κάθε επίπεδο προκειμένου να περνάς εσύ καλά.
Δεν λογαριάζουν τον εαυτό τους, τον αφήνουν πάντα σε δεύτερη μοίρα, αλλά τον αγαπούν και τον φροντίζουν χωρίς εγωισμό και ναρκισσισμό.

Οι περίεργοι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν για πολλούς μη ευνόητους λόγους, μα ποτέ δεν αγαπούν από περιέργεια.

 

 

11.1.2022

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 15:13

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online