"Πληγή " που δεν επουλώνεται η αυξημένη διαρροή μαθητών σε σχολεία ανά την Ελλάδα

Γιώτα Βουλδή

Γιώτα Βουλδή Δημοσιογράφος

 

 

 

Όσο βαθύτερα μπαίνουμε στην οικονομική κρίση τόσο διαπιστώνονται συνέπειες, που έχουν τρομερό αντίκτυπο στη κοινωνία, με θύματα κυρίως άτομα των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων. 

 
Η εκπαίδευση, η οποία πολλές φορές θεωρείται περιττή από κάποιους γονείς φαίνεται να πλήττεται περισσότερο και είναι γεγονός πως γονείς σταματούν τα παιδιά τους από το σχολείο από τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση κιόλας. Σύμφωνα με στοιχεία, φαίνεται πως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα ποσοστά διαρροών μαθητών από το Δημοτικό σχολείο ήδη, είναι υψηλά, σειρά έχει η Δυτική και η Στερεά Ελλάδα καθώς και ο Νόμος Ροδόπης.
 
 Τα παιδιά των αθίγγανων ή Ρομά συντελούν με την σειρά τους στην αύξηση των ποσοστών αυτών. Όμως η φτώχεια και η έλλειψη εκπαίδευσης και παιδείας δε κάνει διαχωρισμούς και διακρίσεις, με αποτέλεσμα αρκετά ελληνόπουλα να στερούνται τη βασική, ουσιαστική εκπαίδευση γι 'αυτά. 
 
Η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προέβη σε μία κίνηση, προκειμένου να χαλιναγωγήσει το φαινόμενο των διαρροών. Σε περίπτωση που ένας μαθητής απουσιάζει για μεγάλο διάστημα αδικαιολόγητα από το σχολείο του , αμέσως καλείται η αστυνομία και με τη βοήθεια εισαγγελέα καλούν τον γονέα για εξηγήσεις.
 
 Η εκπαίδευση εκτός από προνόμιο είναι και δικαίωμα. Κάνεις δε πρέπει να μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε κανένα παιδί. Άς δώσουμε περισσότερο βάση σ'αυτό, παρέχοντας όχι μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση στα παιδιά μας αλλά και με ουσιαστικό τρόπο και με τη δυνατότητα κάνεις να μην μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα.
 
 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2021 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online